TRANSLATE | RSS - FEED

[NOTA IMPORTANTA]

FeedListing the reference feed listing

Friday, August 25, 2017

REPORTAJ / Am petrecut o zi cu Emmanuel Macron și soția sa. Cum se vede de aproape cel mai controversat cuplu prezidențial din Europa • FOLLOW TWITTER


 • REPORTAJ / Am petrecut o zi cu Emmanuel Macron și soția sa. Cum se vede de aproape cel mai controversat cuplu prezidențial din Europa

  Vizita președintelui Emmanuel Macron în România a fost una cu multe premiere. A fost primul turneu european pe care șeful de la Elysee îl face, de la câștigarea alegerilor, dar este și pentru prima oară când a venit însoțit de prima doamnă, Brigitte Macron. O vizită în care protagoniștii au părut extrem de destinși, iar cele două prime doamne au fost punctul de atracție, prin eleganța lor.

  Interesul lui Macron pentru țara noastră s-a văzut din primul moment. Președintele francez a postat pe twitter un mesaj, imediat după ce a ajuns la București, iar pe parcursul vizitei, toate întâlnirile au fost transmise live pe pagina oficială a acestuia.

  Văzut de aproape, cuplul prezidențial francez nu diferă de imaginea prezentată în presă. Emmanuel și Brigitte s-au ținut de mână, în unele momente ale vizitei, părând că nu țin foarte mult la protocolul care impune o anumită rigiditate a comportamentului.

  Cele două prime doamne au fost, fără niciun dubiu, punctul principal de atracție al vizitei. Întâlnirea dintre ele a fost așteptată cu mare interes. Ambele profesoare au zâmbit larg în clipa în care s-au salutat, pe Platoul Marinescu din Palatul Cotroceni. Și niciun gest nu a dus cu gândul că ar fi vorba doar de o formalitate, sentimentul tuturor celor prezenți fiind că cele două s-au plăcut la prima vedere.

  Zvonuri privind numărul de ținute pe care cele două doamne le vor purta, în cadrul momentelor importante ale vizitei, dar și culoarea rochiilor sau lungimea lor, au apărut cu mult înainte ca avionul prezidențial să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă. Ca un element care completează impresia că Brigitte Macron și Carmen Iohannis au gusturi și preocupări asemănătoare este și alegerea ținutelor. Dacă soția președintelui francez și-a păstrat aceeași rochie, pe tot parcursul vizitei, Carmen Iohannis a schimbat trei ținute, în funcție de evenimentele la care a participat.

  Discuțiile între cuplurile prezidențiale s-au purtat în limba engleză. În perioada mai relaxată a zilei, la vizita pe care au făcut-o la muzeul Satului, Brigitte Macron și Carmen Iohannis s-au purtat ca două prietene vechi. S-au ținut de mână, s-au ajutat să coboare scările și și-au arătat una alteia detalii care le-au atras atenția.

  Orele petrecute de cele două doamne de stat împreună au fost mai degrabă sub semnul naturaleții, al deschiderii, protocolul caracteristic vizitelor oficiale trecând pe planul al doilea.

  Și strângerea de mâini a celor doi președinți a fost una mai apropiată decât se obișnuiește. Președintele României a părut protector cu omologul său francez, iar președintele Emmanuel Macron a arătat o atitudine extrem de jovială și relaxată, pe tot parcursul șederii sale la București.

  Au vorbit mult între ei, s-au făcut și glume și s-a râs.

  Vizită în permanent delay: președintele Franței a vrut să vorbească mai mult, în privat, cu președintele și premierul

  Cele două doamne au fost încântate în special de costumele populare românești. Brigitte Macron a ascultat cu atenție prezentarea ghidului Muzeului, și chiar a dorit să pună mâna pe accesoriile costumelor populare.

  Președintele francez a fost, însă, impresionat de dansurile populare românești, de bisericuța de lemn din Ardeal, dar și de costumele populare. A primit în dar opinci tradiționale, iar în momentul în care o naistă a interpretat melodia „La vie en rose”, preşedintele francez a zăbovit minute în șir, lăsându-se alteptat de ceilalţi trei însoţitori.

  S-a întors la interpretă și a salutat-o, vizibil emoționat de modul în care aceasta interpretase melodia. Și tot atunci, președintele Emmanuel Macron s-a oprit în fața jurnaliștilor, pentru a le transmite cât de mult i-a plăcut în țara noastră și că va reveni, în 2018, pentru a sădi un stejar, pentru a marca 100 de ani de prietenie româno-franceză. Asta după ce premierul Tudose i-a oferit în dar o crenguţă de stejar plantat de generalul Berthelot în 1927 la Iaşi.


  Citește și: Ce se întâmplă atunci când mori? Un bărbat salvat de la moarte și-a povestit „experiența” în lumea de dincolo

  Post-ul REPORTAJ / Am petrecut o zi cu Emmanuel Macron și soția sa. Cum se vede de aproape cel mai controversat cuplu prezidențial din Europa apare prima dată în Libertatea.ro.  vezi sursa: http://ift.tt/2vdXajv


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Prima imagine cu Liviu Vârciu și fiul său. Actorul i-a surprins pe fanii internauți (FOTO) - #său. | via aePiot

  Sheet Music - sheet music for teachers, school and students Prima imagine cu Liviu Vârciu și fiul său. Actorul i-a surprins pe fanii inte...

  Aleator