TRANSLATE | RSS - FEED

[NOTA IMPORTANTA]

FeedListing the reference feed listing

Sunday, September 10, 2017

Lucările făcute de SSPM în școli sunt ilegale. Societatea habar n-are pe câți bani a lucrat • FOLLOW TWITTER


 • Lucările făcute de SSPM în școli sunt ilegale. Societatea habar n-are pe câți bani a lucrat

  Într-un viitor, nu se știe exact cât de apropiat sau de îndepărtat, depinde doar de Mutulică Benea, foarte mulți din actuala administrație vor învăța pe de rost versurile celebrei piese Șapte lanțuri și-o cătușă. Nu-mi dau seama ce au oamenii ăștia în cap, căci, în cazul de față, nici măcar nu se poate vorbi despre japcă, ci mai degrabă despre prostie. Pur și simplu incompetență, ăștia de la PSD habar n-au ce-i cu administrația locală.

  Deși înființată pentru altceva, conform și declarațiilor și HCL-ului în care s-a votat, Societatea de Servicii Publice Municipale a lucrat în școli. Trebuie să se ocupe de salubrizare și iluminat, asta spuneau Piți ăl Mincinos și Vali cel Specialist. Doar că n-au mai luat licență de la ANRSC. Fac salubrizare și deratizare, ilegal. Apoi, cei de la societate susțin, într-un răspuns oficial, că se ocupă de administrarea domeniului public și privat al municipiului Bacău. Doar că treaba asta este în curtea unui serviciu din primărie, cel de patrimoniu, plus, conform legii, în cea a consiliului local și primarului. Mai nou, societatea se ocupă de renovări imobile. Problema este nu că se ocupă, ci modul în care o fac.

  Dacă în cazul școlilor unde s-a lucrat cu firme din zona privată, lucrările au fost atribuite prin SEAP, ori s-a lucrat în regim propriu, în cazul SSPM s-au oferit lucrările, fapt ce încalcă atât legislația, cât și principiile liberei concurențe. Conducerea uneia dintre școlile în care s-a lucrat, a găsit și-o explicație ciudată. Este vorba, coincidența coincidențelor de Școala Al I Cuza, acolo unde învață ăla micu al familiei Necula. Cică s-a folosit la atribuirea contractului, Legea 98 din 2016, art. 31. Iaca ce zice articolul:

  “(1) Prezenta lege nu se aplică contractelor de achiziție publică/acordurilor-cadru atribuite de o autoritate contractantă unei persoane juridice de drept privat sau de drept public în cazul în care sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

  a) autoritatea contractantă exercită asupra persoanei juridice în cauză un control similar celui pe care îl exercită asupra propriilor departamente sau servicii;

  b) mai mult de 80% din activitățile persoanei juridice controlate sunt efectuate în vederea îndeplinirii sarcinilor care îi sunt încredințate de către autoritatea contractantă care o controlează sau de către alte persoane juridice controlate de respectiva autoritate contractantă;

  c) nu există participare privată directă la capitalul persoanei juridice controlate, cu excepția formelor de participare a capitalului privat care nu oferă controlul sau dreptul de veto, dar a căror existență este necesară potrivit dispozițiilor legale, în conformitate cu Tratatele, și care nu exercită o influență determinantă asupra persoanei juridice controlate.

  (2) În sensul alin. (1) lit. a), se consideră că o autoritate contractantă exercită asupra unei persoane juridice un control similar celui pe care îl exercită asupra propriilor departamente sau servicii atunci când exercită o influență determinantă atât asupra obiectivelor strategice, cât și asupra deciziilor importante ale persoanei juridice controlate; un astfel de control poate fi exercitat și de o altă persoană juridică, ea însăși controlată în același mod de către autoritatea contractantă.

  (3) Excepția de la aplicarea prezentei legi prevăzută la alin. (1) se aplică și atunci când o persoană juridică controlată care are calitatea de autoritate contractantă atribuie un contract autorității contractante care o controlează sau unei alte persoane juridice controlate de aceeași autoritate contractantă, cu condiția să nu existe participare privată directă la capitalul persoanei juridice căreia i se atribuie contractul, cu excepția formelor de participare a capitalului privat care nu oferă controlul sau dreptul de veto, dar a căror existență este necesară potrivit dispozițiilor legale, în conformitate cu Tratatele, și care nu exercită o influență determinantă asupra persoanei juridice controlate”.

  N-am prea priceput de ce a folosit un centru bugetar articolul 31 din legea cu achizițiile, din moment ce autoritatea contractantă nu este municipiul Bacău, care-i acționar la SSPM, ci o altă entitate, cu personalitate juridică separată. Municipiul este doar finanțator, nu și beneficiarul lucrărilor.

  Ciudat și penal, din punctul oamenilor normali de vedere, este faptul că Societatea de Servicii Publice Municipale habar n-are cât au costat lucrările pe care le efectuează. Cum ar veni, s-au dat cam după ureche. E ca și cum tocmești niște meșteri să-ți pună gresie în baie, dar nu discuți și prețul, măcar estimativ. Asta, ca să-l citez pe Piți, care l-a rândul său se inspiră în exprimări de la băiatul căruia îi lipsesc pastilele, se numește dezmăț pe bani publici. Apropo de hidră.

  Totodată, cei de la SSPM nu-și mai aduc aminte nici care a fost metoda prin care au prins lucrările. Metoda legală. Precizează însă că s-a lucrat cu 18 angajați, care au format echipele de lucru, din care 12 sunt specializați în domeniul “contrucțiilor” (zugrav, zidar, electrician, sudor, lăcătuș mecanic). Restul de șase probabil că-i doar Zorro. Ăștia au lucrat la școlile: Nr 10, Cancicov-Drăgan, Alexandru Șafran, Miron Costin, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Alexandru cel Bun. Au uitat că au lucrat și la Școala Al.I.Cuza. Noroc că a venit răspunsul de la instituția de învățământ, între timp.

  Pentru toate lucrările, municipiului a alocat 1.500.000 de lei, conform laudelor și cărămizilor în piept de pe Facebook, de unde-i și poza 1, ale primarului și viceprimarului Ștefan. Așteptăm reacția camerei de conturi. Poate în cazul ăsta să miște ceva Bogdan, căci Răducu Lazăr n-a prins nimic. Cel puțin din răspunsurile primite până acum de la școli asta reiese asta.

  Vezi, bă, Răducule, îl iei, îl crești și iaca ce-ți face. Vine Zorro și cu tovarășul Vlad și-ți iau pâinea de la gură.

  The post Lucările făcute de SSPM în școli sunt ilegale. Societatea habar n-are pe câți bani a lucrat appeared first on Ferma politică.  vezi sursa: http://ift.tt/2xUHDC9


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Allee Willis, 72, Dies; ‘Friends’ Theme and ‘September’ Songwriter - The New York Times - #Willis, | via #aePiot

  Sheet Music - sheet music for teachers, school and students Allee Willis, 72, Dies; ‘Friends’ Theme and ‘September’ Songwriter - The New ...

  Aleator