TRANSLATE | RSS - FEED

[NOTA IMPORTANTA]

FeedListing the reference feed listing

Sunday, October 1, 2017

Anchetă jurnalistică cu concluzii surprinzătoare! Secretul pentru a ”pupa” o funcție la MAE: ceri demisia lui Kovesi și îți exprimi admirația pentru infractorii partidului! Cazul Cristian Winzer! • FOLLOW TWITTER


 • Anchetă jurnalistică cu concluzii surprinzătoare! Secretul pentru a ”pupa” o funcție la MAE: ceri demisia lui Kovesi și îți exprimi admirația pentru infractorii partidului! Cazul Cristian Winzer!

  Cristian Winzer a fost promovat recent ca secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Faptul că acesta este un avocat de 28 de ani fără niciun pic de experiență în diplomație a ridicat multe semne de întrebare privind ce l-a recomandat pentru a ajunge persoana care să se ocupe de problematica MCV.

  Jurnaliștii de la „România Curată” au cercetat CV-ul și trecutul acestuia pentru a vedea ce l-a făcut pe acesta să ajungă într-o funcție atât de importantă.

  Prima condiție pe care au descoperit-o aceștia pentru a ajunge în respectiva funcție este de a fi membru PSD, în cazul lui Winzer în structurile de tineret ale partidului, mai exact PES Activists, partidul socialiştilor europeni – „stânga europeană”- structură condusă de Victor Negrescu, actual ministru delegat pentru afaceri europene și vicepreședinte PES Activists.

  De la Victor Negrescu vine și a doua „calitate” a lui Cristian Winzer, și anume că este un protejat al actualui ministru, care în trecut a fost europarlamentar.

  A treia condiție vine de la familie din care provine Winzer. Tatăl său, Petru Winzer, este maior în rezervă și auditor la Curtea de Conturi, instituție unde a fost implicat într-un scandal după ce a fost prins copiind la un concurs de avansare ca director.

  În 2013, la Curtea de Conturi lucra şi sora lui Cristian Winzer, Rebeca Andra Winzer, pe un post de consilier. Mama secretarului de stat din MAE se numeşte Anişoara Winzer, a fost cadru militar şi mâna dreaptă a colonelului Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, cel care a propus desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi CNSAS.

  Urmârind pagina personală de Facebook a noului secretar din MAE, sursa menționată a descoperit că acesta a impresionat conducerea PSD prin faptul că i-a cerut demisia șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Această opinie personală a sa este ciudată având în vedere că este secretar de stat pentru MCV, iar autoritățile de la Bruxelles s-au manifestat puternic pentru continuarea luptei anticorupție și implicit a susținut DNA și pe șefa instituției. În plus, Cristian Winzer și-a exprimat în repetate rânduri admirația pentru fostul premier Adrian Năstase, condamnat la închisoare cu executare în două dosare de corupție.

  În ceea ce privește trecutul acestuia și viața personă, jurnaliștii au descoperit că este bun amic cu infractor cu o condamnare la activ și cu alte dosare penale în curs, și anume Cristian Amuza, vicepreşedinte al PES Activists Dâmboviţa.

  Amuza a primit în 2015 o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru refuz de recoltare de probe biologice, iar presa locală de Dâmbovița susține că mai are o condamnare cu suspendare din 2007 pentru ucidere din culpă după ce s-ar fi aflat la volan când s-a produs accidentul care a dus la moartea fiului fostului preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea.

  Foto: Amuza este cel din stânga

  În plus, Amuza este anchetat de Parchetul Judecătoriei Târgovişte la sesizarea Porsche Leasing. „Dosarul penal 1338/P/2013 nu a fost soluţionat, acesta se află în lucru la organele de poliţie, sub supravegherea procurorului”, a transmis la sfârşitul lunii august purtătorul de cuvânt al PJ Târgovişte, Viorel Oprea, la solicitarea României Curate.

  Cristian Winzer a reacţionat pe reţelele de socializare la acuzaţiile aduse în presă.

  “Demnitatea de secretar de stat în MAE nu presupune existența prealabilă a unei experienţe sau expertize profesionale în domeniul diplomatic. NU este necesar deci să fii şi diplomat. Celor care îşi fac astfel griji că diplomaţia românească a ajuns pe mâinile mele atât de nepricepute, le spun doar, cu preţuire, că diplomaţia este şi va rămâne în gestiunea directă a diplomaţilor de înaltă anvergură pe care MAE i-a avut şi pe care îi are.

  (…) În exercitarea atribuţiilor profesionale de secretar de stat în cadrul MAE (…) gestionez aspectele care ţin de relaţiile interinstituţionale şi problematici juridice. Şi da, sunt calificat profesional pentru acest mandat, având o experienţă de peste 7 ani în domeniul juridic la nivel înalt (…)

  Recunosc: nu am studii internaţionale, nu sunt expert internaţional şi nu sunt nici măcar doctorand (…)

  Spre oroarea şi indignarea profundă a unora şi altora, chiar îl prețuiesc pe Adrian Năstase. Am interacţionat cu omul şi profesorul Adrian Năstase, iar împrejurarea că acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate nu cred că trebuie să îl transforme într-un paria şi cu siguranță nu mi-a schimbat opinia față de domnia sa (…)

  Ca avocat specializat în proceduri specifice dreptului penal şi celui procesual penal, am avut ocazia să lucrez şi să interacţionez cu procurori de la majoritatea unităţilor Ministerului Public. Am întâlnit în acest context oameni şi profesionişti desăvârşiţi, dar şi indivizi (şi am reprezentarea în tot a ceea ce afirm!) al căror scop unic nu era respectarea legii, a drepturilor şi garanţiilor procesuale ale persoanelor acuzate de săvârşirea unor fapte prevăzute şi pedepsite de legea penală, indivizi care nu erau interesaţi de aflarea adevărului şi de justa soluţionare a cauzelor penale, ci care urmăreau doar acuzarea şi trimiterea în judecată a unor oameni. Vinovați sau nevinovaţi! Eu am numit și numesc acest comportament “abuz”.

  Iar dovada indubitabilă a acestor abuzuri au fost chiar soluţiile drepte pronunţate de către instanțele de judecată, care au înţeles să administreze în mod corect, temeinic şi legal probatoriile în cauzele deduse judecăţii şi să constate, pe baza acestora, nevinovaţia unor oameni acuzaţi pe nedrept! NU am fost şi NU voi fi vreodată un adversar al legii, al adevărului şi al unităţilor Ministerului Public, care au rolul de apăra şi garanta interesul public.

  NU m-am poziţionat vreodată împotriva DNA!

  Am semnalat şi contestat însă ferm, de fiecare dată, în deplină cunoştinţă de cauză şi având reprezentarea directă a celor afirmate, derapaje ale procurorilor şi chiar ale procurorului-şef DNA atunci când a fost cazul.

  De aici însă şi până la a fi poziţionat şi catalogat drept adversar al justiţiei şi al DNA este o diferenţă inimaginabilă! Resping total aceste elucubraţii!

  Eu NU sunt “beizadeaua” nimănui! Sunt copilul părinţilor şi nepotul bunicilor mei, ai unor oameni simpli (dar enormi în acelaşi timp) care mi-au oferit tot ce aveau ei mai bun şi mai frumos (chiar şi atunci când nu aveau aproape nimic material!), care au făcut eforturi considerabile pentru a-mi oferi acces la educaţie, pentru a-mi insufla valori şi principii solide (…)”,a scris Winzer pe Facebook.

  Sursa: Romania Curata  vezi sursa: http://ift.tt/2xUejyy


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Aleator