TRANSLATE | RSS - FEED

[NOTA IMPORTANTA]

FeedListing the reference feed listing

Monday, October 2, 2017

Pensionarii reșițeni au fost premiați la sediul PSD Caraș-Severin • FOLLOW TWITTER


 • Pensionarii reșițeni au fost premiați la sediul PSD Caraș-Severin

  modelmic

  PSD Reșița a ținut ca Ziua dedicată Persoanelor Vârstnice să nu treacă neobservată

  În sala de ședințe a Partidului Social Democrat Caraș-Severin, a fost omagiată Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, eveniment la care au ținut să ia parte și să le transmită câteva gânduri președintele Organizației Pensionarilor Social Democrați, Adrian Nica, senatorul PSD Ioan Narcis Chisăliță, consilierul local Mirel Sabo și președintele TSD Reșița, Darius Căplescu.

  Senatorul Chisăliță: „Ca să ajungem în Europa, în primul rând trebuie să avem salarii și pensii ca în Europa! Degeaba începem să ne raportăm la valorile europene dacă nu avem salariile și pensiile ca cei din Europa!“  

  În cuvântul de deschidere senatorul Chisăliță a vorbit despre respectul și recunoștința binemeritate de către înaintași, considerând că în fiecare zi suntem datori să ne respectăm seniorii, veteranii, părinții, colegii și pe cei ce ne-au străduit să devenim. „Priceperea, eforturile noastre, să le canalizăm și pentru bunăstarea dumneavoastră! Desigur că nu o vom putea face peste noapte, nici fără sprijinul dumneavoastră, ci, împreună cu dumeavoastră! Cele mai nobile gânduri de prețuire și respect le datorăm seniorilor noștri. La Mulți Ani!“ a ținut să le transmită celor prezenți, senatorul Ioan Narcis Chisăliță, precizând că mesajului transmis i se alătură cu tot sufletul și deputatul Luminița Jivan care nu a putut fi prezentă la acțiune.

  „Doar coagulînd elanul tinerilor și experiența seniorilor vom putea reuși orice ne propunem în folosul tuturor. Organizația Tinerilor Social Democrați Reșița și Organizația Județeană TSD Caraș-Severin, cu toții suntem onorați să vă fim alături cu orice prilej presupune o fărâmă de recunoștință pentru eforturile, implicarea și dăruirea dumneavoastră. La Mulți Ani cu sănătate, tuturor vârstnicilor! Respect!“, le-a transmis liderul TSD Reșița, Darius Căplescu.

  La rândul său, președintele OPSD Reșița, Adrian Nica a vorbit despre rolul important și forța „tinerilor“ de vârsta a treia, precizând că o atenție deosebită trebuie manifestată de către toți decidenții politici pentru o viață decentă pe care pensionarii o merită. Nica a dat citire și mesajului adresat cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice de președintele PSD România, Liviu Dragnea.

  O pensie decentă reprezintă  o formă de respect pentru pensionarii de azi și o garanție pentru pensionarii de mâine.

  „În ultima perioadă, aud din ce în ce mai des acuzații despre faptul că resursele bugetare obținute în urma creșterii economice sunt „irosite” pe pensii și salarii. Chiar în contextul recentei rectificări bugetare am auzit acuze despre faptul că Guvernul a alocat 795 de milioane lei la Ministerul Muncii pentru plata pensiilor majorate și alte drepturi sociale. Se insinuează, din nou, că viziunea economică a actualei guvernări este de a încuraja ne-munca, iar pensionarii sunt iar etichetați în mod nedrept ca o categorie neproductivă a societății românești, care doar consumă și care nu aduce plus-valoare în economia țării. Într-un fel sau altul, ni se spune, verde în față, să nu mai dăm atâția bani către pensionari, pentru că asta înseamnă că aruncăm banii pe consum, ca și cum asta ar fi ceva rău și contra-productiv.

  Resping total acest discurs, care denotă o inacceptabilă lipsă de respect față de pensionarii acestei țări, față de generațiile care au muncit cinstit și au construit această țară.

  Este incorect și jignitor să afirmi că majorarea pensiilor înseamnă că încurajăm ne-munca. Este profund greșită această abordare. În realitate, creșterea pensiilor  reprezintă răsplata bine-meritată pentru munca de zeci de ani a pensionarilor din România. Iar în opinia mea suntem încă departe de ceea ce merită cu adevărat cei mai mulți dintre pensionarii acestei țări. Majorarea cu circa 15% a punctului de pensie din acest an este încă prea puțin față de cât ar merita părinții și bunicii noștri. Și de aceea aceste majorări trebuie să continue, treptat, și în anii următori, până când vom ajunge la acel prag de 45% din valoarea salariului mediu pe economie. A spune că majorările de pensii înseamnă un îndemn la ne-muncă reprezintă o lipsă de respect față de cei care au construit această țară.

  Lipsa de respect față de generația a III-a este o lipsă de respect față de propria persoană a celui care are această atitudine, pentru că, mai devreme sau mai târziu, toți vom ieși la pensie și vom înțelege că pensionarii nu pretind nimic din ce nu li se cuvine. Pensionarii de astăzi sunt  cei care au muncit o viață întreagă și au plătit din banii lor veniturile pensionarilor de ieri. De aceea insist să le spun tuturor că majorările de pensii de acum reprezintă o garanție pentru angajații de astăzi, o garanție că munca lor va fi răsplătită atunci când își vor finaliza perioada de activitate.

  Trebuie să ne punem cu toată seriozitate întrebarea următoare: de ce până acum foarte mulți dintre cetățenii activi din România preferă să fie plătiți la negru, fără să contribuie la bugetul de pensii? Pentru că, știm bine, în societatea românească există un profund sentiment de neîncredere și nedreptate,  că oricât de mult ai contribui de-a lungul vieții, în final pensia nu va reflecta nici pe departe munca depusă în zeci de ani de activitate. Se intră astfel într-un cerc vicios foarte periculos: pensiile sunt mici pentru că se evită plata contribuțiilor, iar plata contribuțiilor e evitată pentru că pensiile sunt mici și nu oferă o perspectivă decentă pentru forța activă a acestei societăți.

  Această percepție trebuie schimbată! Este un obiectiv vital, pentru pensionarii de azi și pentru cei de mâine! Iar singurul mod în care putem ieși din cercul vicios al neîncrederii este de a ridica pensiile la un nivel decent, care să ofere garanția că fiecare zi de muncă prestată astăzi își va primi o justă răsplată după pensionare.

  Aceasta este viziunea noastră în ce privește reforma sistemului de pensii. O pensie decentă este o formă de respect pentru pensionarii de azi și o garanție pentru pensionarii de mâine“, a citat președintele OPSD Reșița, Adrian Nica, din discursul președintelui PSD România, Liviu Dragnea.

  A urmat discursul consilierului PSD din cadrul Consiliului Local al Municipiului Reșița, Mirel Sabo care a afirmat că a luptat pentru subvențiile pensionarilor transportul în comun din Reșița și mai ales pentru creșterea plafonului de subvenție. vârstnicii sunt o forță și doar împreună cu ei tinerii reușesc să pună în practică lucrurile bune pentru societate. „Mie, personal, nu-mi este rușine niciodată să cer ajutorul atunci când nu știu ceva și până la urmă este normal să ne sfătuim cu cei mai experimentați și mai în vârstă decât noi.

  Președintele Organizației Pensionarilor Social Democrați, Adrian Nica, le-a înmânat diplome de merit mai multor pensionari pe care i-a intitulat „oameni de nădejde ai social democrației“, între care au figurat nume mai mult sau mai puțin cunoscute publicului larg: Gheorghe Ispas, Păun Gușcă, Mihai Năvligu, Ion Țeperdel, Victoria Potocean, Rusalin Blotor, Victor Puiu, Ion Stângu, Elena Trică, Aurel Vadas, Rodica Zizsik, Petru Știopoane, Ilie Hernea, Maria Tomescu „doamna Zorica“, Elisabeta Trancotă, Iuditha Ienea și mai ales unui posibil viitor membru PSD, actualmente simpatizant al social-democrației, comisarul-șef în rezervă Lilică Oncică.

  Discuțiile care au continuat au fost într-o atmosferă amicală iar Organizația PSD Reșița le-a oferit suc și sărățele tuturor celor prezenți.

  La Mulți Ani cu sănătate, tuturor persoanelor vârstnice!

  Sergiu TABAN  vezi sursa: http://ift.tt/2xM5HdJ


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Spania închide cluburile de noapte şi interzice fumatul pe stradă unde nu se poate respecta distanţa de siguranţă - #interzice | via #aePiot

  Collection titles: About - Collection titles Tablete pentru 100 de elevi din Episcopia Husilor captcha: Spania închide cluburile de ...

  Aleator