TRANSLATE | RSS - FEED

[NOTA IMPORTANTA]

FeedListing the reference feed listing

Thursday, April 26, 2018

UPDATE. A început întâlnirea președintelui Iohanis cu conducerea BNR; Vineri, discuții cu premierul Dăncilă, pentru medierea conflictului instituțional • FOLLOW TWITTER


 • UPDATE. A început întâlnirea președintelui Iohanis cu conducerea BNR; Vineri, discuții cu premierul Dăncilă, pentru medierea conflictului instituțional

  Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu guvernatorul BNR, la Palatul Cotroceni. Discuțiile vin în contextul anunțului făcut de preşedintele Klaus Iohannis, care spunea, luni, că va încerca o mediere între Guvern şi Banca Naţională a României şi că îi va chema la Cotroceni “şi pe unii, şi pe alţii” în zilele următoare. Astfel, conducerea BNR a fost prima chemată la discuții, urmând ca vineri, șeful statului să aibă o întâlnire și cu premierul Viorica Dăncilă, pe aceeași temă.

  UPDATE 16.20: La finalul întâlnirii,  șeful statului a subliniat că independenţa BNR în deciziile de politică monetară este esenţială şi că atât Executivul, cât şi BNR trebuie să evite abordările concurenţiale.

  UPDATE ora 12.20 A început întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu cei din conducerea BNR. La discuții participă prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, iar din partea Administrației Prezidențiale, consilierul Cosmin Marinescu.

  Președintele României a decis ca prima rundă de discuții să aibă loc separat. Astfel, miercuri va avea loc întâlnirea cu conducerea BNR, urmând ca vineri, la ora 11.00, șeful statului să se întâlnească cu prim-ministrul Viorica Dăncilă și cu ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

  ”Președintele speră ca, după aceste discuții, care vor avea loc la Palatul Cotroceni, Guvernul și conducerea BNR să se întâlnească în zilele următoare pentru a avea un dialog direct”, a transmis Administrația Prezidențială.

  Potrivit anunțului Administrației Prezidențiale, la întâlnirea de miercuri vor participa domnul Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, și domnul Florin Georgescu, Prim-viceguvernatorul BNR.

  Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că va încerca o mediere între Guvern şi Banca Naţională a României şi că îi va chema la Cotroceni “şi pe unii, şi pe alţii” în zilele următoare. Reacția șefului statului a venit în urma unor atacuri dure din ultime vreme ale coaliției PSD-ALDE, și în special a liderului PSD Liviu Dragnea, la adresa guvernatorului BNR Mugur Isărescu.

  Iohannis a precizat, în context, că “s-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente în ultima vreme”.

  “Este posibil ca anumite abordări ale Cotroceniului şi BNR să semene, dintr-un motiv simplu, suntem oameni care înţelegem legile economiei şi vedem ce se intâmplă. Această abordare de a arunca în curtea BNR inflaţia, creşterea dobânzilor este fundamental greşită (…) Politicile fiscale ale guvernanţilor au dus la creşterea dobânzilor. Problema poate fi rezolvată printr-o abordare responsabilă şi politici guvernamentale sustenabile. Guvernele PSD nu au înţeles foarte bine urmările politicilor pe care le-au pus în practică, au trecut cu lejeritate peste argumentele Opoziţiei, ale mele. Ea poate fi corectată, dar dacă mai stăm mult se va ajunge la dezechilibre în scurt timp. Animozitatea BNR şi Guvern e profund dăunătoare. Voi face o mediere, adică vin la aceeaşi masă parţile care au o opinie diferită. În zilele următoare, voi invita şi pe unii şi pe alţii la Cotroceni”, a declarat preşedintele, la o plimbare prin Herăstrău.

  În replică, ministrul Eugen Teodorovici a respins ideea medierii prin partea președintelui pe conflictul Guvern-BNR.

  Guvernul şi Banca Naţională a României au o relaţie de colaborare instituţională şi nu este cazul ca preşedintele Klaus Iohannis să medieze această relaţie, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor, la Parlament.

  Recent, liderul PSD Liviu Dragnea afirma că ”Unele acţiuni de la BNR sunt coordonate cu unele declaraţii ale Opoziţiei, chiar ale şefului statului”, a comentând creșterea inflației. De altfel, între președintele PSD și guvernatorul BNR a avut loc și un schimb de scrisori.

  Într-un interviu acordat stiricurate.ro, Adrian Vasilescu, consultant pe strategie al Guvernatorului BNR, spune că nu există nicio legătură între motivele invocate de Liviu Dragnea pentru creșterea inflației și Banca Națională.

  De asemenea, Adrian Vasilescu spune că BNR nu va face publică scisoarea trimisă de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, nici răspunsul pe care BNR l-a dat liderilor coaloției de guvernământ.

  Citește și: EXCLUSIV: Ce răspunde Banca Națională la acuzațiile lui Liviu Dragnea: “BNR sprijină politica economică a Guvernului”

  Post-ul UPDATE. A început întâlnirea președintelui Iohanis cu conducerea BNR; Vineri, discuții cu premierul Dăncilă, pentru medierea conflictului instituțional apare prima dată în Libertatea.ro.  vezi sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/presedintele-klaus-iohannis-se-intalneste-cu-guvernatorul-bnr-la-palatul-cotroceni-2229225


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Inside Federer’s £13m Dubai apartment in the exclusive Le Reve skyscraper with marina views and a helicopter for hire

  Inside Federer’s £13m Dubai apartment in the exclusive Le Reve skyscraper with marina views and a helicopter for hire Wed, 03 Jun 2020 10:...

  Aleator