TRANSLATE | RSS - FEED

[NOTA IMPORTANTA]

FeedListing the reference feed listing

Saturday, April 21, 2018

FILIALE – USR Maramureș a parcurs drumul extinderii către Sighetu Marmației și Desești • FOLLOW TWITTER


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Protejarea democrației în UE devine prioritară pentru Parlamentul European • FOLLOW TWITTER


 • Sesiunea parlamentară de la Strasbourg din această săptămână a votat o rezoluție despre “Nevoia de creare a unui Instrument al Valorilor Europene pentru sprijinirea organizațiilor societății civile care promovează valori europene în Uniunea Europeană, la nivel local și național”. Dezbaterea despre această propunere a obținut o susținere covârșitoare din partea deputaților europeni din familiile politice mari, cu câteva excepții ale deputaților din partidele politice eurosceptice, asa cum o arată și votul de pe 19 aprilie: 489 voturi pentru, 137 împotrivă. Susținerea instrumentului de către deputați din Ungaria și Polonia vine în contradicție cu politicile naționale din aceste țări de persecutare a organizațiilor societății civile.

  Niciun deputat român nu a votat împotrivă, iar 26 din cei 32 de membri români ai Parlamentului European au susținut această inițiativă. Votul favorabil al membrilor români ai Parlamentului European arată o delimitare clară față de măsurile parlamentului din România ce vizează organizațiile societății civile. După modificarea Codului Fiscal prin care alocarea a 2% din impozitul pe venit către ONG-uri se realizează doar prin depunerea declarației la ghișeu de către persoana în cauză, o inițiativă legislativă propusă de PSD dorea introducerea unor raportări semestriale privind cheltuielile și veniturile ONG-urilor cu utilitate publică, nerespectarea acestor cerințe atrăgând suspendarea imediată a activității acestora. Propunerea legislativă adoptată tacit de Senat și inițiată de un deputat și un senator PSD venea în contextul în care societatea civilă, inclusiv ONG-urile participau la proteste împotriva guvernării PSD-ALDE, iar legea era croită să le schimbe modul de funcționare prin introducerea de măsuri birocratice excesive și astfel să le destabilizeze și să le reducă la tăcere.

  De ce e nevoie de un Instrument al Valorilor Europene

  Încă din 2016 au existat discuții despre dorința și nevoia de creare a unui instrument special de susținere și consolidare a inițiativelor civice care promovează valori europene în statele membre, imediat după rezultatul referendumului pentru ieșirea Marii Britanii din UE. Actuala criză de valori din UE este asociată cu sentimentul naționalist și curentele populiste prezente din ce în ce mai mult în statele membre, indiferent de vechimea lor ca stat membru UE. Una dintre cauzele principale este atitudinea negativă a cetățenilor europeni despre conceptul UE în sine. Conform cifrelor Eurobarometrelor din 2016 și ale unui studiu al Fundației TUI din 2017, 45% din cetățenii europeni consideră că democrația nu funcționează cum trebuie în UE, iar 80% doresc mai multă implicare din partea decidenților politici la nivel european în promovarea valorilor europene. Ultimul raport al Freedom House “Nations in Transit” dedicat anul acesta luptei împotriva iliberalismului, notează o scădere a scorului democratic în țări monitorizate din Europa Centrală, Balcani și Eurasia, subliniind numărul în creștere al regimurilor cu tendințe autoritare.

  Photo: nationsintransit.org

  Inițiativele civice pro-europene sunt cu atât mai dorite cu cât partidele eurosceptice au câștigat teren substanțial pe fondul crizei economice și a crizei refugiaților, iar guvernele statelor din Europa centrală și de est acționează în neconcordanță cu valorile europene prin slăbirea legitimității unor instituții și principii democratice precum independența justiției, libertatea presei și persecutarea organizațiilor societății civile. În Ungaria, ca parte din planul “Stop Soros”, Viktor Orban dorește suprataxarea ONG-urilor care obțin finanțare externă și care ajută refugiații, după ce anul trecut parlamentul adoptase o lege prin care ONG-urile care primesc finanțări mai mari de 24.000 de euro erau obligate să se înregistreze ca organizații finanțate din străinătate, scopul real fiind depistarea și expunerea organizațiilor finanțate de George Soros. Libertatea de exprimare și dreptul de a investiga cazuri de corupție au fost îngrădite și în alte state membre ale UE prin omorârea unor jurnaliști în Slovacia și Malta.

  Pentru a realiza o politică de consolidare a valorilor fundamentale UE, așa cum menționa Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker în discursul său despre starea Uniunii, aceasta trebuie să prevadă și un sprijin financiar pentru actorii implicați în acest proces. Un nou instrument financiar care să susțină bugetul organizațiilor societății civile care promovează valorile europene în statele membre UE ar fi un semn clar de determinare a Uniunii și de asumare a politicilor sale. Ar ajuta la eficientizarea muncii de teren de combatere a mișcărilor anti-democratice și ar fi complementar mecanismului statului de drept prevăzut în Articolul 7 al Tratatului Uniunii Europene.

  Valoarea adăugată a instrumentului

  UE oferă finanțare directă, prin Instrumentul European pentru Democrație și Drepturile Omului (IEDDO), tuturor organizațiilor societății civile care promovează și implementează valorile europene în țări în curs de dezvoltare, dar nu există instrumente de o asemenea anvergură pentru ONG-urile care promovează valorile europene pe teritoriul Uniunii. Principala problemă a organizațiilor societății civile din statele UE este lipsa fondurilor atât naționale cât și europene, acestea funcționând fie din fonduri externe UE (precum EEA/Norway Grants) și asociații filantropice, creând deseori controverse cu privire la intențiile finanțatorilor. Poate părea natural faptul că IVE nu a fost considerat necesar până acum în statele membre, deoarece s-a presupus că valorile fundamentale UE sunt înrădăcinate în statele care doresc să devină membre ale Uniunii. Realitatea este însă alta, iar IVE se realizează la presiunea constantă a societății civile, la care se adaugă și inițiativa Parlamentului European de a monitoriza democrația, statul de drept și drepturile fundamentale în statele membre.

  Fondurile pentru organizațiile societății civile care promovează valorile europene în interiorul UE, adică în statele membre sunt momentan alocate prin programe precum Europa pentru Cetățeni sau Programul pentru Drepturi, Egalitate și Civism, însă acestea tratează doar activități pe teme limitate și prioritizează proiecte transnaționale, realizate prin cooperarea ONG-urilor din mai multe țări. Programele deja existente funcționează pe principiile de co-finanțare și pre-finanțare, fapt ce vine în detrimentul organizațiilor mici cu fonduri anuale limitate, iar lipsa fondurilor naționale atrage automat incapacitatea acestor organizații de a propune proiecte spre finanțare europeană. Însă principalul “defect” al programelor actuale este bugetul foarte limitat. Explicația pentru fondurile europene limitate ale acestor programe vine tocmai din ideea că statele membre nu au considerat prioritare până acum promovarea valorilor europene și în general tot statele din vest sunt principalele contribuitoare la aceste programe.

  De exemplu, Programul “Europa pentru cetățeni” care susține organizații ale societății civile și autorități locale și încurajează angajamentul civic și participarea democratică, dispune de un buget de 185 milioane euro alocat în Cadrul Financiar Multianual 2014-2020. O creștere a bugetului pentru CFM post-2020 este prevazută la 500 milioane euro, conform unui raport al Parlamentului European. Programul pentru Drepturi, Egalitate și Civism a avut alocat 439 milioane de euro pe aceeași perioada financiară. Comparativ, un Fond al Cetățenilor Activi finanțat exclusiv de trei state care nu fac parte din UE – Islanda, Liechtenstein și Norvegia – are un buget de 2.8 miliarde de euro pe perioada 2014-2021.

  IVE se dorește a fi complementar instrumentelor europene și naționale existente prin care se promovează și protejează valorile UE în statele membre, va fi finanțat prin viitorul Cadru Financiar Multianual post-2020, iar bugetul ar trebui să se ridice la nivelul minim alocat promovării valorilor europene în țările în curs de dezvoltare, ceea ce înseamnă o sumă de 2 miliarde euro pentru cei 7 ani bugetați pentru cele 27 de state membre după 2020. Bugetul principal ar trebui acordat în mod prioritar proiectelor implementate de ONG-uri în statul membru din care provin. Proiectele și inițiativele transnaționale vor juca un rol subsidiar, întrucât emfaza ar trebui să fie capacitatea ONG-urilor de a implica publicul local în exercițiul democrației participative.

  IVE se va concentra pe arii tematice în concordanță cu articolul 2 al Tratatului de la Lisabona și articolul 11 al aceluiași tratat, cu Carta drepturilor fundamentale UE și cu prioritățile Granturilor norvegiene – Fondul Cetățenilor Activi. Concret, va susține ONG-uri care promovează:

  • Statul de drept și democrația, împreună cu transparența, buna guvernare și participarea civică;
  • Drepturile omului și tratament egal indiferent de rasă, naționalitate, origini etnice, religioase, sex sau orientare sexuală;
  • Luptă împotriva dezinformării, acces la informație credibilă și combaterea manipulărilor mediatice.

  IVE va viza în principal proiecte și inițiative de promovare a valorilor europene la nivel local și național, de exemplu: proiecte de implicare civică, activități de lobby, cercetare și informare pe politici publice, ridicarea nivelului de cunoaștere, educație civică, monitorizare și supraveghere a activității decidenților politici, jurnalism independent și de investigație, mobilizare civică în online și offline, promovarea dialogului dincolo de diviziuni teritoriale, combaterea extremismului și a discursului discriminator și de instigare la ură.

  Concluzii

  Susținerea statului de drept, a democrației și a drepturilor omului sunt esența proiectului european. Singurul mod prin care UE poate să își implementeze cu succes politicile este acela prin care valorile europene prevăzute în articolul 2 al Tratatului Uniunii Europene sunt bine înrădăcinate în identitatea cetățenilor. Tendințele europene actuale din centrul și estul Europei arată necesitatea promovării unei politici a valorilor europene mai activă și îndrăzneață.  Organizațiile societății civile pro-europene sunt porta-vocile demnității umane, democrației, egalității, statului de drept, respectării drepturilor omului și a drepturilor și responsabilităților de cetățean european și facilitează informarea populației și oferirea unui cadru de dezbateri ca parte a unei democrații pluraliste.

  Din aceste motive, Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, împreună cu alte 74 de organizații din peste 20 de state membre, a semnat și susținut o inițiativă de constituire a unui instrument financiar al UE care să sprijine organizațiile societății civile ce promovează valorile europene în statele membre UE. În urma consultării organizațiilor inițiatoare cu cabinetele Vice-Președintelui Frans Timmermans și al Comisarei Vera Jourova a fost redactat un concept concret al Instrumentului Valorilor Europene (IVE) ce conține prevederi legale și financiare ale modului de operare, volumului, proceduri, mecanism de alocare de fonduri, scop și priorități. Un grup de membri ai Parlamentului European ce fac parte din comisia de Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) au redactat un raport pe IVE pe care l-au prezentat în plenul Parlamentului, acesta fiind adoptat sub formă de moțiune pentru rezoluție, rezoluția fiind votată în plenul Parlamentului European la Strasbourg.

  Scopul IVE este acela de a construi susținerea valorilor europene într-un context domestic. Instrumentul va investi în activitățile de promovare a valorilor europene de către ONG-urile tuturor statelor membre. Este imaginat ca o măsură de sus în jos ce oferă cetățenilor instrumentele necesare pentru a se implica în promovarea valorilor europene.  IVE va fi complementar celorlalte programe existente și va acoperi neajunsurile actuale ale acestora, precum bugetul mult prea scăzut, tematicile limitate, modul de finanțare și descurajarea participării organizațiilor mici și mijlocii din cauza criteriilor de cifră de afaceri și cerințelor de pre- sau co-finanțare. Pe lângă necesitatea creării acestui instrument, creșterea bugetului programelor existente este necesară pentru eficientizarea unei politici de consolidare a valorilor europene.

  de Tana Foarfă și Mihaela Popa

  Articol aparut pe site-ul Europuls

  Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro  vezi sursa: http://www.contributors.ro/global-europa/protejarea-democra%c8%9biei-in-ue-devine-prioritara-pentru-parlamentul-european/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Mihaela Huncă: „Primele trei luni de guvernare din acest an au însemnat majorarea veniturilor populației, creșterea investițiilor, reducerea birocrației și scăderea taxelor” • FOLLOW TWITTER


 • Mihaela Hunca, deputat, stiri, psd, botosaniDeputatul PSD Mihaela Huncă a declarat marți că bilanțul primului trimestru al anului 2018 prezentat public de premier în urmă cu o zi este un demers responsabil, necesar, înțeles și asumat atât de membrii cabinetului, cât și de liderii coaliției PSD-ALDE, pentru evaluarea aplicării programului de guvernare.

  PSD este primul partid aflat la guvernare care are curajul să-și analizeze periodic și transparent în fața opiniei publice măsurile implementate și efectele rezultate în fiecare domeniu de activitate. Majorarea salariilor, atât în mediul privat, prin mărirea salariului minim, cât și în administrația publică, precum și creșterea numărului locurilor de muncă, au dus la o creștere semnificativă a încasărilor din contribuțiile de asigurări cu 28,3%. De asemenea au crescut semnificativ veniturile din TVA, din impozite și taxe, ajungându-se în total la o valoare de 42,3 miliarde de lei pentru primele luni din 2018, în creștere cu 21,3%, față de perioada similară din 2017. În ciuda minciunilor susţinute de Opoziţie, cea mai importantă creştere a fost la cheltuielile pentru investiții. Acestea au crescut în primele două luni ale anului cu 47% față de aceeași perioadă a anului precedent, chiar și excluzând total achizițiile militare, ceea ce demontează minciunile Opoziţiei referitoare la lipsa de investiţii şi la creşterea economică bazată doar pe consum”, a declarat Mihaela Huncă.

  Câteva din cele mai importante puncte îndeplinite în primele trei luni de actuala coaliție de Guvernare se referă la: creșterea salariilor pentru toate categoriile socio-profesionale, reducerea birocrației în relația cu administrația publică locală, simplificarea procedurii de restituire a taxei auto, eliminarea plății CASS pentru mame, accesul la medicamente pentru persoanele cu dizabilități și femeile însărcinate, reducerea accizei la motorină pentru transportatori cu 10%, implementarea noului sistem electronic de achiziții publice SICAP, care este funcțional din 2 aprilie, dezvoltarea companiilor naționale și înființarea Consiliului de Progamare Economică care are ca obiectiv esențial coordonarea schemelor de ajutor de stat, a parteneriatelor public-privat și a proiectelor majore de investiții.

  Sursa: Comunicat de presă PSD  vezi sursa: http://botosaninews.ro/350072/politic/mihaela-hunca-primele-trei-luni-de-guvernare-din-acest-an-au-insemnat-majorarea-veniturilor-populatiei-cresterea-investitiilor-reducerea-birocratiei-si-scaderea-taxelor/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Efect Brexit/ Dezechilibrul politic în favoarea Germaniei şi Franţei conduce la formarea de noi alianţe în Europa • FOLLOW TWITTER


 • Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană provoacă un dezechilibru major în politica europeană în favoarea cuplului franco-german şi obligă statele mai mici să caute noi alianţe pentru protejarea propriilor interese, relevă o analiză a Politico.

  Pe de o parte, în ultimul an s-a manifestat tot mai tranşant o grupare a statelor din Nordul Europei îngrijorate de planurile de reformare a eurozonei propuse de preşedintele francez Emmanuel Macron şi de posibilitatea de a furniza mai mulţi bani către UE. Olanda, un membru destul de puţin vocal la nivel european înainte de Brexit, a preluat conducerea unui grup format din Irlanda, Danemarca, Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia şi Lituania, pentru a se împotrivi transferurilor mai mari către statele mai puţin dezvoltate din sudul şi estul Europei.

  Inf. 591 - Rutte Olanda Irlanda Danemarca

  Din această cauză, gruparea este poreclită la Bruxelles „Mark Rutte şi cei şapte pitici”, cu referire la rolul pe care premierul liberal al Olandei l-a avut în coagularea ei. Chiar dacă unii văd în noua aliniere o reînviere a Ligii Hanseatice din Evul Mediu – o coaliţie comercială a unor cetăţi negustoreşti de pe ţărmurile Mării Baltice şi ale Mării Nordului – realitatea actuală este una mult diferită. Unii parteneri, precum Suedia, cu puternice viziuni social-democrate, se alătură grupării pur şi simplu pentru a putea contrabalansa mai eficient cuplul Franţa-Germania, după ce Regatul Unit a decis să părăsească UE.

  În acelaşi timp, Grupul de la Vişegrad, format din Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia, s-a revitalizat în ultimii ani pentru a se opune unor măsuri germane precum redistribuirea refugiaţilor, dar şi pentru a contesta unele măsuri economice de la nivelul UE. Deşi au curtat punctual, pe unele dosare, România, Bulgaria şi statele baltice, cele patru ţări central-europene rămân cumva izolate şi lipsite de putere reală în lipsa unui sprijinitor mai puternic cum ar fi putut fi Marea Britanie.

  Un alt efect al Brexit-ului este reprezentat de diminuarea influenţei Marii Britanii pe continent. În ciuda eforturilor diplomatice britanice întreprinse după 2016, pierderea capacităţii de a se alia cu statele mai mici în discuţiile de la nivelul Consiliului European fac ca Londra să aibă puţine de oferit în prezent aliaţilor ei tradiţionali din Europa. Este şi acesta un motiv al coeziunii surprinzătoare a UE 27 în negocierile pentru Brexit.  vezi sursa: http://europunkt.ro/2018/04/16/efect-brexit-dezechilibrul-politic-in-favoarea-germaniei-si-frantei-conduce-la-formarea-de-noi-aliante-in-europa/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  La Chișinău se desfășoară o conferință științifică dedicată patrimoniul cultural românesc - AIS Moldpres • FOLLOW TWITTER • AIS Moldpres

  La Chișinău se desfășoară o conferință științifică dedicată patrimoniul cultural românesc
  AIS Moldpres
  Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. La Muzeul Național de Artă al Moldovei a avut loc astăzi deschiderea oficială a celei de-a treia ediții a Conferinței științifice „Patrimoniul cultural românesc”, cu genericul ,,Centenar – 2018”, care se desfășoară la ...
  Conferință la Chișinău (audio)Radio Craiova

  all 2 news articles »


  vezi sursa: http://news.google.com/news/url?sa=t&fd=R&ct2=us&usg=AFQjCNFJWU0Ffw8Xn0PhiJuC34DCiW2NwA&clid=c3a7d30bb8a4878e06b80cf16b898331&cid=52780984470335&ei=4OHaWqj-F8_fpwfvh4XQBw&url=https://www.moldpres.md/news/2018/04/19/18003164


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  “Cântarea României”, ediția 2018. Copiii de grădiniță, puși să defileze în fața premierului Dăncilă și a vicelui Grațiela Gavrilescu. VIDEO • FOLLOW TWITTER


 • Viorica-Dancila-ePitesti.jpg

  Autorităţile locale au pregătiti un adevărat program omagial pentru vizita premierului Viorica Dăncilă de vineri dimineaţă, care a inclus și o defilare a copiilor de grădiniță (VIDEO la finalul textului).

  Venită pentru evenimentul Simfonia Lalelelor în Pitești, oraşul controlat de PSD, Dăncilă a fost întâmpinată de o defilare a copiilor de grădiniţă – potrivit anunţului unui crainic – îmbrăcaţi în costume care compun tricolorul.

  Escortaţi de cadre didactice, copiii au trecut în pas de marş prin faţa unui podium pe care se aflu Viorica Dăncilă, miniştrii Carmen Dan şi Graţiela Gavrilescu, precum şi primarul şi prefectul.

  Parada Florilor, cum a fost denumită de crainicul evenimentului, a inclus defilarea prin faţa premierului a copiilor de la mai multe grădiniţe, cu program normal sau prelungit.

  Evenimentul a avut loc în faţa Primăriei Piteşti, unde Viorica Dăncilă a fost întâmpinată cu fanfara militară, potrivit EPiteşti.ro.

  Primirea triumfală a premierului Dăncilă aduce aminte de paradele omagiale închinate familiei Ceauşescu în comunism.

  Citește continuarea pe www.g4media.ro

  VIDEO Parada oficială la Pitești  vezi sursa: https://www.observatorulph.ro/politic/93025-cantarea-romaniei-editia-2018-copiii-de-gradinita-pusi-sa-defileze-in-fata-premierului-dancila-si-a-vice-ului-gratiela-gavrilescu-video


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Iohannis, despre o eventuală preluare a funcției de președinte al Consiliului European • FOLLOW TWITTER


 • Preşedintele Klaus Iohannis a spus, întrebat în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la posibilitatea preluării funcţiei de preşedinte al Consiliului European, că se simte confortabil în postura de preşedinte al României.

  Întrebat de jurnalişti dacă s-a hotărât dacă va candida din nou la alegerile prezidenţiale sau este interesat de preşedinţia Consiliului European, aşa cum s-a zvonit, Iohannis a spus că se simte confortabil în postura de preşedinte al României, scrie digi24.ro.

  „Eu sunt acum preşedintele României şi mă simt confortabil în această postură”, a declarat Iohannis, râzând, fără a infirma, totuși, că ar putea fi tentat de o asemenea funcție la nivel european.

  În presă au apărut informaţii conform cărora preşedintele Klaus Iohannis ar fi favorit pentru preluarea preşedinţiei Consiliului European, după încheierea mandatului lui Donald Tusk, în decembrie anul viitor. Pe de altă parte, Partidul Național Liberal, din rândurile căruia provine Klaus Iohannis, a anunțat că îl va susține drept candidat la următoarele alegeri prezidențiale pe actualul președinte.

  Post-ul Iohannis, despre o eventuală preluare a funcției de președinte al Consiliului European apare prima dată în Turnul Sfatului Online.  vezi sursa: http://www.turnulsfatului.ro/2018/04/18/iohannis-despre-o-eventuala-preluare-a-functiei-de-presedinte-al-consiliului-european/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Dăncilă se încurcă în declarații: A fost adoptat un memorandum. Voi discuta cu președintele Iohannis după adoptarea ... - MONEY.ro • FOLLOW TWITTER • MONEY.ro

  Dăncilă se încurcă în declarații: A fost adoptat un memorandum. Voi discuta cu președintele Iohannis după adoptarea ...
  MONEY.ro
  ... de Guvern, vom discuta cu domnul președinte după adoptarea acestui memorandum”. Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 20.04.2018, 15:07 | Actualizat: 20.04.2018, 15:12. Mutarea Ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la ...
  VIDEO/ Reacția premierului Dăncilă la scandalul Ambasadei din Israel: ”Da, am adoptat Memorandumul, vă asigur că ...Libertatea
  Dăncilă: ”Da, ma sunat președintele. Inițial, nu am răspuns, eram la Simfonia Lalelelor”Realitatea

  all 53 news articles »


  vezi sursa: http://news.google.com/news/url?sa=t&fd=R&ct2=us&usg=AFQjCNHRV8dYKOIB4-t9xwor0TkoQNigPA&clid=c3a7d30bb8a4878e06b80cf16b898331&cid=52780985814552&ei=0eHaWrDmLIWU3QHCzJzABQ&url=https://www.money.ro/dancila-se-incurca-in-declaratii-a-fost-adoptat-un-memorandum-voi-discuta-cu-presedintele-iohannis-dupa-adoptarea-memorandumului-video/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Centrele de transfuzie sanguină ar putea avea program şi sâmbăta / Violeta Răduţ: “România este pe ultimele locuri în ce privește donarea benevolă de sânge” • FOLLOW TWITTER


 • Centrele de transfuzie sanguină şi-ar putea modifica programul de lucru, astfel încât accesul donatorilor să fie permis atât în timpul săptămânii, cât şi în cel puţin două sâmbete dintr-o lună, dacă un proiect de lege în acest sens va fi votat favorabil de Camera Deputaţilor. Proiectul de lege privind completarea articolului 16 din Legea nr. 282 din 5 octombrie 2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană, precum şi asigurarea calităţii şi securităţii sanitare, în vederea utilizării lor terapeutice, iniţiat de un grup de nouă parlamentari ai PSD, USR şi UDMR, a […]

  The post Centrele de transfuzie sanguină ar putea avea program şi sâmbăta / Violeta Răduţ: “România este pe ultimele locuri în ce privește donarea benevolă de sânge” appeared first on Ziarul Teleormanul.  vezi sursa: http://ziarulteleormanul.ro/centrele-de-transfuzie-sanguina-ar-putea-avea-program-si-sambata-violeta-radut-romania-este-pe-ultimele-locuri-in-ce-priveste-donarea-benevola-de-sange/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Paul Stănescu, decizie importantă privind Codul Administrativ • FOLLOW TWITTER


 • Luni, 16 aprilie a.c., vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a fost prezent la ședința Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România (AMR). Acolo au fost dezbătute multe teme, dar, printre acestea, s-au aflat şi legislaţia privind achizițiile publice, Codul Finanțelor Publice Locale, Codul Administrativ, descentralizarea. La întrevedere, acesta a declarat următoarele:
  „La Codul Administrativ, din păcate, lucrurile nu prea merg bine, pentru că sunt proceduri greoaie, așa că, am luat o decizie politică, să facem o comisie comună (Camera Deputaților și Senat). Eu sunt convins că, făcând această comisie, politic, vom putea să avem codul gata până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare. Pentru Codul Finanțelor Publice Locale, am văzut cererile dumneavoastră, așa că, am decis ca, la sfârșitul săptămânii, să ne întâlnim și să convenim ceva cert. Ne vom vedea cu toții să definitivăm și să dăm drumul acestui cod. În ultima ședință de Guvern din această lună, vom avea și OUG pentru achizițiile publice și parteneriatul public privat”.
  Referitor la procesul de descentralizare, ministrul dezvoltării regionale a precizat: „Eu sper ca, într-o lună, fiecare minister să vină în Guvern și să anunțe ce anume descentralizează și sper să putem tura motoarele la maximum ca să finalizăm aceste proceduri necesare descentralizării.”  vezi sursa: http://ziaruldeolt.ro/2018/04/17/paul-stanescu-decizie-importanta-privind-codul-administrativ/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Ultimii doi candidați la Primăria capitalei și-au aflat locul în buletinul de vot • FOLLOW TWITTER


 • Ultimii doi candidați la Primăria capitalei și-au aflat locul în buletinul de vot

  Ultimii doi candidații pentru alegerile locale noi din capitală care și-au depus dosarele la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău și-au aflat locul în buletinele de vot. 

  Astfel, candidatul Partidului Politic Partidul Ruso-Slavean, Alexandru Mâțu, se va regăsi cu numărul 12 în buletinul de vot, fiind succedat de candidatul Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu, care va fi al 13-lea în buletinul de vot, transmite IPN.

  Joi, 19 aprilie, a fost ultima zi în care au putut fi depuse actele pentru înscrierea în cursa electorală pentru Primăria Chișinău. Până în prezent, 13 persoane și-au depus actele pentru înregistrare. Este vorba despre Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Andrei Năstase (Platforma Demnitate și Adevăr), Reghina Apostolova (Partidul Șor), Alexandr Roșco (Partidul Casa Noastră Moldova),Valeriu Munteanu (Partidul Liberal), Ion Ceban (Partidul Socialiștilor), Victor Strătilă (Partidului Verde Ecologist), Maxim Brăila (Partidul Popular din Republica Moldova), Alexandra Can (Partidul Național Liberal), Andrei Munteanu (Partidul Societății Progresiste), primarul interimar Silvia Radu (independent) și Alexandru Mâțu (Partidului Politic Partidul Ruso-Slavean), Constantin Codreanu (Partidul Unității Naționale).

  Activistul SergiuTofilat, care și-a declarat intenția de a candida în calitate de independent, nu a depus setul de acte la Consiliu. Într-o postare pe o rețea de socializare, el a menționat că este extrem de dificil să se colecteze peste zece mii de semnături într-o perioadă atât de scurtă. 

   

   

     vezi sursa: http://www.evzmd.md/politica/268-politic/73034-ultimii-doi-candidați-la-primaria-capitalei-și-au-aflat-locul-in-buletinul-de-vot.html


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Vizita de studiu a formatorilor de opinie în Belgia (20-22 martie 2018) • FOLLOW TWITTER


 • În perioada martie-iulie, CID NATO implementează proiectul “Promovarea valorilor europene și euro-atlantice în zonele rurale ale Moldovei prin formatorii de opinie”, acesta reprezintă dezvoltarea unei platforme pentru persoanele active din diverse regiuni ale Republicii Moldova. Proiectul este finanțat de către Black Sea Trust Fund.
  Proiectul vizează aprofundarea înțelegerii principiilor și valorilor europene și euro-atlantice și facilitarea schimbului a celor mai bune practici și experiențe. Grupul țintă constă din zece formatori de opinie cheie din 10 comunități locale din Moldova (Nord, Centru, Sud) care au participat într-o vizită de studiu în Belgia. Vizita de studiu cuprinde o serie de sesiuni de informare organizate la instituțiile Uniunii Europene și NATO din Bruxelles, precum și întâlnirea cu reprezentanții autorității publice locale din Lovendegem, Belgia.
  În urma vizitei de studiu, participanții vor organiza evenimente la nivel local în care o să prezinte bunele practici și schimbul de experiențe obținut în cadrul sesiunilor de informare la instituțiile UE, NATO și administrația publică locacă. Astfel, participanții vor acționa în calitate de multiplicatori, contribuind la o mai bună înțelegere a principiilor și valorilor fundamentale promovate și respectate de către UE și NATO, care stau la baza bunei guvernări și statutul de drept.
  Grupul e format din 10 formatori de opinie publică care activează în calitate de: primari, profesori, lideri ai ONG-urilor locale, preoți, etc., care sunt membri activi ai comunității din care fac parte și și-au manifestat angajamentul față de dezvoltarea regiunii.

  În perioada 20-22 martie a fost organizată vizita de studiu în Belgia. Aceasta a cuprins vizite și întâlniri cu reprezentanții următoarelor structuri europene și euro-atlantice: municipalitatea Lovendegem din Belgia, NATO, EU Neighbours East, Comitetul European al Regiunilor și Serviciul European de Acțiune Exernă (EEAS).

  În cadrul municipalității din Lovendegem, care a avut loc la data de 20 martie, formatorii de opinie au avut ocazia să participe la discuții cu administrația locală: primarul Lovendegem, Chris De Wispelaere. Lovendegem este o municipalitate situată în Flandra, una dintre cele trei regiuni ale Belgiei. Municipalitatea cuprinde orașele Lovendegem și Vinderhoute. Populația totală fiind de 9.358 persoane. Prezentările au vizat următoarele subiecte: Procedurile electorale ale consiliului local; Resursele financiare ale satelor și orașelor, Organizarea administrației și procesul decizional; Angajarea comunității locale în procesul decizional; Procesul de fuziune a municipalităților. Activitatea a culminat cu vizitarea Parcului de reciclare din Lovedegem, care are scopul de a promova sustenabilitatea ecologică a regiunii. Participanții au fost interesați în subiecte precum transparența decizională, procedurile de fuzionare a 3 municipalități în una singură, procedura bugetării regiunii și implicarea societății.

  La data de 21 martie a avut loc briefing cu oficiali NATO, Despina Afentouli, Divizia Diplomație Publică și Alina Coca, Operații Media. Prezentările au conturat Agenda actuală a Alianței Nord-Atlantice și Cooperarea dintre NATO și Moldova. NATO şi Republica Moldova cooperează activ în domeniul reformelor democratice, instituţionale şi de apărare, şi au pus bazele unei cooperări practice în multe alte domenii. Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) stabileşte programul de cooperare a Moldovei cu NATO. Gradul de cooperare dintre NATO și Moldova în cele din urmă depinde de disponibilitatea ţării de a continua procesul de implementare a reformelor democratice şi de consolidare a instituţiilor democratice deja existente. Domeniile de cooperare, planurile de reformă şi procesele dialogului politic sunt prevăzute detaliat în Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) al Republicii Moldova, care este convenit de comun acord cu NATO pentru o perioadă de doi ani. Actualul IPAP fiind adoptat în septembrie 2017 și poate fi accesat aici: https://ift.tt/2qRrhIn

  EU Neighbours East face parte din Programul de Vecinătate Deschisă fiind lansat în noiembrie 2015 pe o perioadă de patru ani. Obiectivul programului este să sensibilizeze opinia publică, să sporească cunoașterea privind politica europeană de vecinătate. În cadrul vizitei de studiu, Silvia Grant, Lideră a echipei și Coordonatoare a Campaniei a prezentat programul EU Neighbours East. În cadrul discuțiilor a fost evidențiată necesitatea comunicării cu societatea și informrea despre beneficiile cooperării cu Uniunea Europeană și vasta complexitate a proiectelor/programelor oferite de către UE statelor din Parteneriatul Estic, parte a căruia este și Republica Moldova. Diplomația publică a fost evidențiată fiind unul dintre instrumentele de bază utilizate pentru a ridica gradul de conștientizare a societății privind UE.

  Comitetul European al Regiunilor – Direcția privind Lucrări Legislative este o altă instituție UE în cadrul căreia a avut loc vizita de studiu. Comitetul reprezintă vocea administrațiilor locale și regionale în procesul de elaborare a legislației UE (70% din legislația UE este pusă în aplicare la nivel local și regional). Scopul este de a aduce Europa mai aproape de cetățenii săi și de a promova o cultură a subsidiarității. Întâlnirea a avut loc cu reprezentantele Comitetul European al Regiunilor, Milica Neacsu și Darja Gontsarova, Administratoare în cadrul Direcției B: Lucrări Legislative. Prezentările au abordat structura și funcțiile Comitetului European al Regiunilor, Activitățile instituției în domeniul politicii europene de vecinătate / Parteneriatului estic, CORLEAP – Conferința autorităților regionale și locale din Parteneriatul Estic. CORLEAP fiind stabilit în 2011 are scopul de a aduce contribuția orașelor și regiunilor la Parteneriatul Estix și de a consolida autonomia locală și regională.

  O altă activitate majoră în cadrul vizitei de studiu în Belgia a reprezentat briefing-ul din cadrul Serviciul European de Acțiune Exernă (EEAS). Discuțiile au fost purtate cu Mircea Nanca, responsabil de Republica Moldova în cadrul East StratCom. Subiectele abordate au vizat abundența propagandei și dezinformării în regiunea Estică, cu un accent sporit în Republica Moldova, necesitatea existenței unei punți de dialog dintre instituțiile UE și societatea din RM. De asemenea, a fost evidențiat rolul social media în promovarea narativelor și impactul fake news asupra creării percepției societății.

  În urma vizitei de studiu, formatorii de opinie au reiterat necesitatea coordonării eficiente a politicilor naționale la standardele europene și euro-atlantice. Documentele cadru a cooperării cu structurile europene și euro-atlantice, precum Acorduri de asociere cu UE și Planul Individual de Acțiuni dintre NATO și RM – acestea reprezintă o dezvoltare strânsă și un nou nivel de cooperare. În mod foarte practic, această vizită de studiu a tratat aspecte privind punerea în aplicare a politicilor europene și euro-atlantice, aplicabilitatea practică și relevanța acestora pentru societate. Vizita a ilustrat necesitatea unei coordonări adecvate a politicilor naționale, a funcționalității și mecanismele instituționale în procesul național de reformă și integrare europeană.
  Pentru mai multe întrebări în legătură cu acest eveniment, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email sanda.sandu@nato.md sau la nr. de tel.: 022 244 080 sau +373 79 305 849.  vezi sursa: https://nato.md/vizita-de-studiu-a-formatorilor-de-opinie-in-belgia-20-22-martie-2018/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Gîndul de sîmbătă, 21 aprilie 2018 • FOLLOW TWITTER


 • Cele 5 prostii cu tichii care se spun în chestiunea mutării la Ierusalim a ambasadei noastre

  Înainte de a intra la Sinteza zilei, am luat cunoștință, urmărindu-l pe Liviu Dragnea la televizorul din holul studioului, de anunțul potrivit căruia România își va muta Ambasada din Israel la Ierusalim.
  În interviul cu mine, care a fost partea a doua a emisiunii, întrebat de Mihai Gâdea asupra principalelor evenimente ale săptămînii, am spus că pe locul numărul unu în top trebuie așezat acest anunț făcut de Liviu Dragnea.

  Cunoscînd bine dosarul Controversei planetare iscate de decizia Americii de a-și muta ambasada practic (teoretic s-a decis asta cu ani în urmă) de la Tel Aviv la Ierusalim, decizie recunoscînd pretențiile Israelului că Ierusalimul e capitala istorică a evreilor și scoțînd din minți pe palestieni, care pretind și ei că Ierusalimul e capitala lor istorică, am arătat în emisiune că o astfel de decizie e pentru România, țară care de 30 de ani n-a cutezat un singur gest de îndrăzneală în politica externă, asumîndu-și postura oii din turma condusă de berbecii care sînt Marile Puteri europene, un moment de răscruce.
  În fine, ieșim și noi din turmă!
  Și dacă ar fi o trăsnaie, tot ar merita.

  Evoluția ulterioară a evenimentelor n-a dezmințit acest punct de vedere. Vineri dimineața, a picat Comunicatul furibund al Președinției. Spun, furibund, pentru că dincolo de pretenția că el, Klaus Ioahannis, e proprietarul exclusiv al politicii externe, Comunicatul ajunge să acuze drept încălcare a dreptului internațional decizia de mutare a ambasadei noastre la Ierusalim. Păi nu demult, America a decis mutarea ambasadei sale la Ierusalim. Îi acuză Klaus Iohannis pe aliații americani că au încălcat dreptul internațional?

  Tipic pentru manipulările puse la cale de Băieți pentru interesele lui Klaus Ioannis a fost intoxicarea opiniei publice cu știrea falsă despre o Viorica Dăncilă care a refuzat să răspundă președintelui la telefon. Chiar și această mică găinărie mediatică, lansată de la Cotroceni, ne spune multe despre reacția furibundă, dacă putem vorbi în cazul Raței mecanice din Deal de o minimă trăire, la anunțul făcut de Liviu Dragnea. Sunt convins, așa cum am declarat Evenimentului zilei vineri dimineața, că asistăm, în fine, la un adevărat conflict între Guvern și președinție, între Liviu Dragnea și Klaus Ioannis, un conflict al cărui final mi-e greu să-l prevestesc.

  Joi seara la emisiune, am evitat să mă pronunț în legătură cu decizia luată de Guvern. Precizez, luată de Guvern, pentru că deși a fost anunțată de Liviu Dragnea, Guvernul României e instituția care-și asumă această decizie și care, dacă se va merge pînă la capăt cu ea, va fi responsabil de mutarea ambasadei României de la Tel-Aviv la Ierusalim.

  Am urmărit pe parcursul zilei de vineri discuțiile din spațiul public despre conflictul dintre președinte și premier în chestiunea ambasadei noastre din Israel, discuții dominate după părerea mea de antipatia pe care o stîrnește Liviu Dragnea mai nou în postura de decident într-o chestiune de politică externă ieșită din comun. Departe de mine postura de fan al lui Liviu Dragnea. A judeca însă o decizie de importanță colosală pentru România în funcție de cine a luat-o mi se pare o strălucită confirmare a învățăturii că antipatia naște prostia. Departe de mine și postura de pupător în fund prin pînza turului a președinților americani, postură în care excelează o armată de politicieni și publiciști, care m-au pisat pînă acum la cap că trebuie să fim aliați necondiționați ai Americii, în tot ceea ce face ea, deoarece America nu greșește niciodată. Prin urmare voi spune, răspunzînd la întrebarea cu cine sunt eu în conflictul dintre Guvern și Președinție, că nu sunt nici cu Guvernul, nici cu Președinția. Eu sunt cu logica. Și din această postură îmi permit să atrag atenția asupra cîtorva prostii cu tichii lansate în spațiul public vineri cînd s-a ivit conflictul dintre cele două Palate:

  1. S-a vorbit de o decizie pripită. Dacă raportăm aprecierea asta la realități, vom constata un indiscutabil luat razna al logicii. Lucrurile stau altfel:
   Președintele Donald Trump a decis mutarea ambasadei SUA de la Tel-Aviv la Ierusalim. În prezent se pune problema urmării acestei decizii de către alte state, de cele care au cu America parteneriate strategice. Din acest punct de vedere, nu există decît decît două posibilități:
   Sau decizi mutarea ambasadei la Ierusalim, făcînd pe plac americanilor și evreilor, sau refuzi, făcînd pe plac palestinienilor și arabilor. Altă poziție nu există în această chestiune în care fiecare parte cere o opțiune categorică. Există și posibilitatea să amîni în stil românesc luarea unei decizii. Cum însă pe zi ce trece opțiunea pro sau contra Donald Trump în această chestiune trebuie luată, în orice moment o astfel de decizie ar fi pripită. Se vorbește de evaluarea tuturor condițiilor, de cumpănire înainte de a lua o decizie. Ce rost are evaluarea? Orice evaluare nu poate decît să confirme teza că o opțiune trebuie luată și, oricare ar fi ea, are efecte bune și efecte rele, ca, de altfel, toate opțiunile cruciale ale unei țări.
  2. De dimineață pînă seara ni s-a spus că România nu are pe planetă un aliat mai bun, mai necesar, mai măreț, decît America. Ni s-a spus că nu există pe lumea asta țară mai importantă pentru România decît America. În prezent America a optat pentru mutarea ambasadei sale la Ierusalim și evident dacă nu cere asta expres unor țări precum România, mai mult ca sigur așteaptă un gest asemănător din partea țărilor care se pretind aliate necondiționate ale Americii. Păi ce să mai stăm și să mai analizăm, cîtă vreme America a optat? Repet. E o întrebare valabilă pentru toți cei care s-au afirmat pînă acum drept fani ai Americii. Dacă politicienii și jurnaliștii care s-au grăbit să denunțe decizia Guvernului ar fi fost pînă acum, fie și într-o singură chestiune, altfel decît slugi ale Americii, am mai înțelege poziția lor față de mutarea Ambasadei. Prin urmare, din punct de vedere logic, nu există altă opțiune decît să urmăm America. Nu poți să trăncănești de dimineață pînă seara despre marele aliat care e America și cînd vine vorba de o dorință față de tine a aliatului, tu să te faci că plouă.
  3. Se invocă faptul că nu ne-am consultat cu alți parteneri strategici. Păi ce să ne spună partenerii strategici, alții decît America, decît să nu mutăm ambasada? Consultarea marilor puteri europene e o neghiobie. Să cerem voie Germaniei sau Franței să fim de partea Americii? Știm deja răspunsul. Să așteptăm pînă decid ele în numele nostru.
  4. Cea mai mare prostie vînturată în spațiul public pe parcursul zilei de vineri constă în invocarea diplomației de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Cică prin decizia de acum o contrazicem și dacă o contrazicem va fi vai și amar de capul nostru. În primul rînd pentru că Nicolae Ceaușescu a dus o diplomație anume într-un anumit context. Dar chiar și Nicolae Ceaușescu nu se poate spune că a ținut cont în fiecare moment de ruși. Multe dintre deciziile României de la vremea respectivă au fost ceea ce azi s-ar numi pripite, pentru că au fost decizii curajoase, riscante chiar. A fost decizia de a protesta împotriva Invadării Cehoslovaciei una pripită? În al doilea rînd, a vorbi de continuarea unei tradiții diplomatice de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu e o splendidă ipocrizie. Am fost noi de la Revoluție încoace în Orientul Apropiat adepții unei diplomații de tip Ceaușescu? Nici vorbă. Am fost adepți unei diplomații de partea doar a uneia din forțele în conflict. Putem spune că am fost negociatori cînd am aprobat atacarea Siriei de către cele trei mari puteri, cînd a fost invadat Irakul, cînd Franța a intervenit în Libia pentru a ascunde urmele mitei primite de președintele Franței, cînd am fost de acord cu primăvara arabă? Să fim serioși. De 30 de ani, România nu e negociator nu numai în Orientul Mijlociu, dar și în alte zone ale Lumii. A fost sau este România negociator în conflictul dintre Occident și Rusia, dintre America și China?
  5. Mașinăria propagandistică a Cotroceniului a lansat teza unei împroprietăriri a lui Klaus Ioannis de către Constituție cu politica externă a României. Nimic mai greșit decît o asemenea teză. Ca și în alte situații, constituția din 1991, impune în politica externă o dublă cheie. Că profitînd de somnolența Ministerului nostru de Externe după decembrie 2016, cînd repartizarea Externelor lui Teodor Meleșcanu a fost abandonarea de către PSD a oricărei politici externe, lăsate exclusiv Cotrocenilor, a fost o greșeală enormă a PSD, e altceva. Să fim serioși. Așa cum am mai scris, PSD a cîștigat alegerile cu un program electoral și în politică externă, diferit de cel al lui Klaus Ioannis, program axat pe teza să Facem doar ceea ce ne spune Germania. Prin urmare, la fel ca și în alte domenii, Justiție, de exemplu, Klaus Ioannis trebuie să accepte și puncte de vedere guvernamentale diferite de ale sale. Chiar dacă acest lucru l-ar obliga să-și bată nițel capul, astfel încît să nu se mai simplă atît de confortabil în postura de președinte.

  Deși nu sînt fan al Americii și cu atît mai puțin al lui Donald Trump, deși sînt sigur că decizia lui Liviu Dragnea ține de interesele sale personale, deși am fost un sprijinitor al arabilor în fața politicii agresive a Occidentului, salut o decizie de mutare a Ambasadei noastre la Ierusalim.
  Am fi și noi cineva în politica interanțională, după ce timp de treizeci de ani, am fost niște neica-nimeni.  vezi sursa: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-21-aprilie-2018/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Gîndul de miercuri, 18 aprilie 2018 • FOLLOW TWITTER


 • Degringolada din PSD. Azi: Unde e dezbaterea celor trei luni de guvernare?!

  Deși nu mă prea interesează viața internă a partidelor din România – singura chestiune care contează la aceste alcătuiri așa zis democratice fiind cine e Șeful – m-a făcut să tresar știrea dată de Radio România Actualități luni, 16 aprilie 2018, prima din grupajul amplu care constituie Radiojurnalul de la ora 13.
  Am ținut să mă refer la RRA din simplu, motiv, destăinuit de mine de mai multe ori pînă acum, că în materie de viață politică am încredere doar în informațiile date de Radioul public.

  Pe alte instituții de presă – televiziunile de știri – nu le-aș lua în serios nici dacă aș fi pe o insulă pustie, condamnat să văd de dimineață pînă seara doar posturi românești. Chiar în dimineața lui 16 aprilie 2018, Realitatea Tv, zisă și Insolvența Tv, cultiva știrea potrivit căreia Viorica Dăncilă amenința cu demisia. Nu era un fake news, un fonfleu, ca să apelez la vocabularul ziariștilor de meserie. Era o jalnică diversiune a acestui post la care ori de cîte ori te uiți simți nevoia să-l votezi pe Liviu Dragnea, atît de iritantă e tendențiozitatea bolșevică în abordarea unui politician.

  La RRA am auzit așadar următoarea știre transmisă în direct de reporterul aflat la fața locului:

  „Premierul Viorica Dăncilă prezintă conducerii PSD şi liderilor din teritoriu, bilanţul guvernării pentru prima dată de la învestire. Social-democraţii vor să ştie cum au fost implementate pînă acum măsurile prevăzute în programul de guvernare şi ce ar trebui îmbunătăţit. Ca atare discută punctual pe fiecare minister în parte. Sunt şi nemulţumiri din teritoriu în privinţa ritmului în care unii dintre miniştri îşi desfăşoară activitatea, însă nu se propune problema ca astăzi să existe propuneri de înlocuire. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a exclus săptămâna trecută, o remaniere în perioada următoare, în timp ce prim-ministrul Viorica Dăncilă, chiar dacă afirma că unii dintre miniştri merg cu viteza a doua, a precizat că atunci când a avut nemulţumiri legate de un coleg din guvern, a discutat cu acesta şi i-a transmis observaţiile pe care le are. ”

  Relația dintre Partid și Guvern rămîne pentru PSD piatra de încercare, în condițiile în care președintele partidului, Liviu Dragnea, nu poate fi și premier, din cauza unei legi adoptate pe vremuri la beție. De la investirea primului Guvern PSD, în 4 ianuarie 2017, s-a pus problema împăcării și caprei și verzei, altfel spus, a unei politici care să rezolve atît minima marjă de mișcare a premierului, cît și ambiția lui Liviu Dragnea de a fi un fel de Nicolae Ceaușescu al României. S-au găsit multe soluții, toate dezastruoase într-o țară în care dubla comandă nu poate fi decît lipsită de eficiență. Slăbiciunea de fond a soluțiilor a dus la cele două căderi de Guvern în nici doi ani de Guvernare, căderi fără nici o legătură cu Opoziția din parlament și din stradă, cu vreo criză a realului, numai și numai din cauza conflictului inevitabil dintre premier și Liviu Dragnea.

  Viorica Dăncilă a lăsat impresia unei opțiuni fericite pentru soluționarea chestiunii, unice în postdecembrism, a conducerii prin intermediari. Toate datele spuneau și spun că Viorica Dăncilă nu poate fi atît din punct de vedere public, cît și din punct de vedere al culiselor, altceva decît un ceas cu cuc al lui Liviu Dragnea.

  Controlul de partid asupra Guvernului a rămas însă în picioare.
  Dincolo de existența unui centru de comandă departe de Palatul Victoria, cel puțin pentru ochii lumii s-a găsit formula, acceptabilă democratic, a unui Bilanț al Guvernării prezentat de premier la anumite perioade în fața CExN, organismul de conducere colectivă al PSD între Congrese.

  Guvernul Viorica Dăncilă a fost investit pe 29 ianuarie 2018. De atunci au trecut aproape trei luni. Timp suficient pentru ca organismul de conducere colectivă care e CExN să-și fi făcut o imagine asupra punctelor tari și a punctelor slabe ale guvernării, astfel încît să poată dezbate temeinic bilanțul celor trei luni de guvernare, după ce acesta va fi fost citit de Viorica Dăncilă. Pe lîngă necesitatea cerută de relația PSD-Guvern, o asemenea dezbatere, urmată desigur de soluții ivite, toate, din luările de cuvînt ale liderilor PSD, se impunea și pentru că lunile trecute de la investire au scos în evidență marea, incredibila slăbiciune a regimului PSD de după alegerile din decembrie 2016:
  Incapacitatea de a administra țara.

  Am folosit termenul incredibil, nu dintr-o nevoie de fătucă de a forța realul, prin exagerarea fleacului, ci pentru că:

  1. PSD s-a remarcat în postdecembrism drept partidul maestru în materie de administrare a țării.
  2. PSD deține după alegeri o majoritate parlamentară unică prin mărime în postdecembrism.

  Bîlbîielile din administrarea țării au caracterizat cele două guverne PSD anterioare.
  Acestor bîlbîieli nu numai că nu li s-a pus capăt o dată cu investirea celui de-al treilea Guvern PSD, dar mai mult ele s-au amplificat.

  Ca să dăm numai un exemplu, Guvernul Dăncilă a reușit performanța unică, de Guinnes Book, de a anunța cu surle și trîmbițe mărirea urieșească a salariilor medicilor, făcînd din decizie un temei de propagandă electorală, pentru ca după intrarea în vigoare a măsurii să se confrunte cu demonstrații zilnice din domeniul medical împotriva scăderii salariilor. Firește, se poate justifica această aiureală prin faptul că măsura n-a luat în calcul personalul auxiliar din Sănătate. Cînd decizi o măsură, minimele reguli ale managementului cer să ții cont de toate efectele secundare.
  În decizia privind salarizarea din Sănătate n-a fost respectată această legitate.

  Nu e singura decizie, de altfel, luată pe picior de Guvernul Dăncilă.
  Un mare tărăboi a stîrnit noua repartizare a banilor pe universități de către Ministerul Educației Naționale.
  Abia după declanșarea Scandalului și orientarea acestuia sub semnul politizării, ministerul a găsit de cuviință să se explice.

  E bună măsura?
  E rea?
  N-are importanță.
  Și dacă ar fi nu bună, ci foarte bună, răul s-a produs:
  Imaginea de decizie luată în chip politic punitiv.

  Altfel ar fi stat lucrurile dacă PSD, conștient de efectele secundare ale măsurii, ar fi dus o campanie de contracarare a posibilelor reacții înainte de luarea deciziei.
  Nu de alta, dar buna administrare a unei decizii reclamă o comunicare stabilită pînă în cele mai mici amănunte.

  În postdecembrism, Guvernările PSD-iste s-au confruntat cu mișcări de protest față de politica în materie de democrație.
  După alegerile din decembrie 2016, PSD s-a confruntat cu mișcări de protest de ordin social. Acestea s-au accentuat în timpul Guvernării Dăncilă. Ciudățenia e cu atît mai mare cu cît atuul invocat de PSD în noul regim e tocmai rezolvarea problemelor sociale. Ba chiar, față de alte regimuri postdecembriste, PSD a lăsat impresia că singura sa politică e aruncarea cu bani în dreapta și stînga. Burtiera cea mai des întîlnită la televiziunile de știri sună așa:
  Imediat vine în studio Olguța Vasilescu cu noi informații despre pensii și salarii!

  Guvernele PSD de după decembrie 2016 au numeroși miniștri.
  Nici unul dintre ei nu are frecvența apariției la tv pentru a comunica noi măsuri în domeniul pensiilor și salariilor ca Olguța Vasilescu. S-a creat astfel impresia stranie că singurul domeniu al realității de care se preocupă regimul PSD e cel al pensiilor și salariilor. Din nenorocire, tocmai această sufocantă succesiune de intervenții în chestiunea pensiilor și salariilor a creat imaginea unei guvernări care se confruntă cu problema pensiilor și salariilor.
  Imposibilitatea de lua măsuri scutite de efecte colaterale neluate în calcul ar fi fost unul dintre subiectele de dezbătut în ședința CExN de luni, 16 aprilie 2018.

  Un alt subiect ar fi trebuit să-l constituie realitatea – incredibilă – că în acest interval de trei luni, în afară de scandal, Guvernul n-a făcut nimic în planul fie și al cîrpirii, că al construcției nici nu se pune problema. Toate lucrurile rămase neduse pînă la capăt în guvernările anterioare n-au beneficiat de minima atenție a noilor demnitari.

  Sînt doar cîteva dintre problemele vizibile cu ochiul liber după trei luni de guvernare.
  Au fost ele dezbătute în Ședința CExN anunțată ca una de prezentare și dezbatere a Bilanțului a trei luni de guvernare?
  În afara conferinței de presă ținută de Liviu Dragnea după încheierea ședinței n-avem nici o informație despre ce s-a discutat în reuniunea convocată în principal pentru bilanțul de trei luni al guvernării.

  Ce s-a întîmplat la acest capitol?
  Ne răspunde Liviu Dragnea în statementul din deschiderea Conferinței de presă de luni, 16 aprilie 2018:

  „De asemenea, astăzi, doamna prim-ministru a prezentat un bilanț al guvernării pe primul trimestru, și nu vreau să intru acum în detalii, pentru că, în cursul zilei de astăzi, o să primiți, toată presa o să primească acest bilanț în detaliu, ca să îl puteți analiza cum se cuvine, și, dacă este cazul, sigur, va fi comentat, criticat, apreciat sau cum veți decide dumneavoastră.”

  Cum adică?
  Ședința CExN a fost convocată pentru a da posibilitate liderilor PSD să se pronunțe asupra felului în care merge guvernarea după trei luni de la investirea guvernului.
  Din zicerile lui Liviu Dragnea înțelegem că reuniunea avut drept singur scop crearea pretextului pentru ca bilanțul să fie trimis presei.
  Păi pentru ca bilanțul să ajungă la presă nu era nevoie de efortul cerut de ținerea unei reuniuni a CExN.
  Ajungea doar trimiterea unui e-mail.  vezi sursa: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-18-aprilie-2018/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Liviu Dragnea: Regret atitudinea preşedintelui Iohannis. Nu o să dăm înapoi • FOLLOW TWITTER


 • Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a susţinut că nu este interesat de cine va candida la alegerile prezidenţiale din 2019, chiar dacă unul dintre candidaţi va fi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al Senatului.Întrebat la un post de televiziune dacă este importantă o candidatură a lui Klaus Iohannis la prezidenţialele de la anul, Dragnea a spus: „Chiar nu ştiu şi vă spun sincer, nici nu vreau să se simtă jignit (n.r. - Klaus Iohannis), pe ...

  vezi sursa: https://www.cugetliber.ro/stiri-politica-liviu-dragnea-regret-atitudinea-presedintelui-iohannis-nu-o-sa-dam-inapoi-346644


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Natalie Portman a refuzat premiul Genesis şi a fost criticată de ministrul israelian al Culturii: cum şi ... • FOLLOW TWITTER


 • Actriţa americană de origine israeliană Natalie Portman a refuzat premiul Genesis, în valoare de 1 milion de dolari, care recompensează în fiecare an personalităţi ce, prin activitatea lor, aduc un omagiu statului Israel şi iudaismului. Pentru acest gest, actriţa a fost criticată de Ministrul israelian al Culturii, ...

  vezi sursa: https://www.google.com/url?rct=j&sa=t&url=http://adevarul.ro/entertainment/celebritati/natalie-portman-refuzat-premiul-genesis-fost-criticata-ministrul-israelian-culturii-si-a-motivat-actrita-decizia-1_5ada0a8bdf52022f750cbf4b/index.html&ct=ga&cd=CAIyGWMzNmYzZDVkOTIyZTdmMDI6cm86cm86Uk8&usg=AFQjCNHka6nSQbFO7xUo-1ggTeW-myTJpA


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Cătălin Sturza: Despre căsătorie şi gândirea dlui Cioloş • FOLLOW TWITTER


 • Ce este un strawman? Este o eroare logică bazată pe denaturarea opiniei oponentului. Când construieşti un om de paie, reformulezi opinia oponentului astfel încât să fie mai uşor de combătut. Un asemenea argument are două obiective: să convingă un anumit public şi să distragă atenţia de la argumentul iniţial al oponentului; în fapt, argumentul iniţial nu este refuzat.

  Ce este un bait and switch? Este o formă de fraudă în care promovezi în reclame mărfuri foarte ieftine, dar când clientul intră în magazin, descoperă că acele mărfuri sunt de o calitate foarte proastă. Este şi o formă de fraudă folosită în dezbateri, în care prezinţi unei anumite audienţe un argument care este în mod cert adevărat, apoi prezinţi un alt argument care e fals dar este legat de primul, şi „vinzi” în acest fel şi al doilea argument ca fiind adevărat.

  Exemple de argumentare strawman aplicată pe Referendumul pentru familie iniţiat de societatea civilă şi susţinut de trei milioane de români: Referendumul este împotriva gay-ilor; Referendumul este împotriva mamelor singure; Referendumul are ca scop „să ne fure avortul”; Referendumul e despre o problemă care nu e relevantă pentru România, altele sunt problemele economice şi sociale ale ţării; Referendumul e o provocare gratuită, în condiţiile în care nimeni în România nu a vorbit până acum despre parteneriate sau căsătorii gay; Referendumul este rupt de realitate, nu o schimbare a definiţiei căsătoriei va rezolva problemele care împiedică o familie să-şi educe copiii.

  Ultimul strawman l-am întâlnit săptămâna aceasta la domnul Dacian Cioloş. De ce spun că este un strawman? Pentru că argumentul fostului prim-ministru reprezintă greşit poziţia susţinătorilor Referendumului pentru familie ca fiind „ruptă de realitate” (link aici către declaraţia dlui Cioloş). În fapt, nu o reprezintă deloc. „Întemeierea unei familii trebuie să se facă pe o fundaţie solidă, care este legătura de iubire bazată pe complementaritatea biologică, emoţională şi psihologică dintre un bărbat şi o femeie; iar educarea celor imaturi trebuie protejată prin ceva îndelung răbdător şi de durată. Este concluzia comună la care a ajuns întreaga omenire, în toate timpurile; şi tot bunul simţ din lume se află de partea ei.” – aceasta este poziţia susţinătorilor Referendumului pentru familie.

  Nu este o iniţiativă împotriva gay-ilor, deoarece nu este vorba despre incriminarea gay-ilor sau condamnarea homosexualităţii sau scoaterea homosexualităţii în afara legii; nu este împotriva mamelor singure, deoarece revizuirea Constituţiei priveşte doar clarificarea noţiunilor de „soţi” într-o căsătorie, pe când familiile monoparentale nu sunt căsătorii, ci sunt familii rezultate din filiaţie, din legătura de sânge, aşadar nu sunt afectate de Referendum; tema revizuirii Constituţiei nu are nici o legătură cu avortul; problema e foarte relevantă şi pentru România, şi pentru alte ţări în care se poartă această dezbatere, în condiţia în care familia reprezintă celula sau nucleul de bază al societăţii; cinci propuneri legislative privind parteneriatele civile incluzând partenerii de acelaşi sex au fost deja iniţiate şi respinse în Parlament, în ultimii zece ani, în 2008, 2011, 2013, 2014 şi 2015 (link la Wiki) – aşadar, această iniţiativă nu e o provocare, ci o reacţie, chiar una întârziată, din partea societăţii civile româneşti.

  „Înainte de a vorbi despre definiţia căsătoriei, trebuie să oferim întâi accesul la educaţie în familii, să asigurăm resursele familiilor astfel încât ele să poată accesa şcoala, etc.”, spune dl Cioloş. E un raţionament ciclic – cum poţi să vorbeşti despre educaţia în familie, când nu spui, mai întâi, ce este o familie? Iar pentru a spune ce este o familie trebuie să clarifici definiţia căsătoriei. E căsătoria, aşa cum a fost în toate timpurile şi în toate culturile, doar între un bărbat sau o femeie (sau în anumite culturi un bărbat şi mai multe femei sau chiar o femeie şi mai mulţi bărbaţi – dar având mereu în centru armonizarea elementelor complementare, a bărbatului şi a femeii)? Sau trebuie să fie ea, aşa cum spune de curând şi doar în colţul nostru de lume o minoritate progresistă foarte zgomotoasă ŞI între un bărbat şi un bărbat, o femeie şi o femeie, un bărbat şi două femei sau o femeie şi doi bărbaţi sau doi bărbaţi şi două femei – o formă numită, cum altfel, „poliamorie”, cu un exemplu aici –, sau chiar o femeie şi un bolovan (exemplu aici) sau o femeie şi un roller coaster (exemplu aici) sau un bărbat şi el însuşi (exemplu aici)?

  Dacă ar fi să fac o analogie cu agricultura, domeniu care nu îi e străin dlui Cioloş, ceea ce spune dl Cioloş ar suna cam aşa: „Înainte să vorbim despre definiţia grâului, ar trebui să vorbim despre calitatea îngrăşămintelor pe care le folosim sau despre tipurile de pesticide pe care le aplicăm peste plante – orice proiect de recoltă am avea, calitatea îngrăşămintelor pe care le folosim este esenţială.” Dar nu poţi să vorbeşti despre calitatea îngrăşămintelor înainte să spui ce este grâul, şi să arăţi clar că făina se face din grâu, şi nu din neghină sau din soia.

  Sau dacă ar fi să fac o analogie cu brutăria, ceea ce spune dl Cioloş ar suna cam aşa: „Înainte să vorbim despre definiţia pâinii, ar trebui să vorbim despre calitatea făinii pe care o punem în pâine sau despre tipurile de seminţe care dau gustul pâinii – orice proiect de brutărie am avea, calitatea făinii pe care o folosim este esenţială.” Dar nu poţi să vorbeşti despre calitatea făinii înainte de a vorbi despre ce este pâinea. Una este să vorbeşti despre pâine, şi alta este să vorbeşti despre chifle sau despre cozonaci. Iar în istorie să le recomanzi oamenilor pe care îi guvernezi să mănânce cozonaci dacă n-au pâine s-a dovedit un gest fatal – unii şi-au pierdut pentru aşa ceva poziţia, reputaţia, ba chiar şi capul. Desigur, sperăm că un masacru precum Revoluţia Franceză, leagănul tuturor acestor utopii progresiste, să nu se repete niciodată în istorie.

  Dl Cioloş îi acuză pe susţinătorii Referendumului că sunt rupţi de realitate şi o face atacând un om de paie – când în fapt singurul rupt de realitate, de realitatea istoriei omenirii, de realitatea moralităţii, a psihologiei şi a biologiei, şi de realitatea voinţei a trei milioane de români, pare a fi chiar dl Cioloş.

  Am pomenit şi bait and switch-ul la început. Un exemplu clasic de bait and switch ar fi: iată, iPhone 8 e mai bun şi mai performant decât iPhone 7 şi orice tehnologie nouă e mai bună decât tehnologia veche; de aceea şi orice idee nouă va fi mai bună decât orice idee veche. Prima afirmaţie poate să fie valabilă în cazul particular în care vorbim despre iPhone-uri – deşi nici atunci nu e adevărată mereu, fanii ştiu bine şi cred că pot confirma ceea ce spun. Dar nu e adevărată în lumea ideilor – ideile noi nu sunt musai mai bune decât alea vechi; să crezi asta ar fi ca şi cum ai crede că joi e mereu mai bun decât miercuri. Testul ideilor e confruntarea lor cu alte idei, confruntarea cu istoria şi confruntarea cu realitatea; noutatea, luată ca atare, e cu totul irelevantă. Sunt idei noi care sunt, de fapt, foarte vechi – cum e aceea că „toate lucrurile naturale sunt bune, omul ar trebui să copieze tot ce găseşte sau vede în natură”, idee precreştină pe care o susţin acum, din nou, unii dintre noii progresişti, în ciuda faptului că găsim avertismente împotriva ei în toate marile culturi şi civilizaţii. Nouă din zece idei noi sunt, cum spunea cineva, doar greşeli vechi care revin la modă. Însă ar putea să fie idei noi care să fie adevărat noi, şi care ar putea să fie şi bune. Dar, pentru a le discuta, trebuie să avem curajul de a ieşi şi de a le prezenta aşa cum sunt ele: aceasta este ideea mea, eu cred, de pildă, că moralitatea creştină şi căsătoria sunt lucruri depăşite, instituţiile vechii culturi occidentale trebuie puse la pământ şi date uitării, viitorul omenirii este „iubirea liberă” şi poliamoria; aşa cum trebuie să avem onestitatea de a prezenta ideile adversarilor aşa cum sunt ele, nu transformându-le în strawmeni, în oameni de paie.

  Care este bait and switch-ul în acest caz? Ei bine, dl Cioloş vorbeşte despre două lucruri sacre – despre educaţie şi despre familie. După cum am arătat, o face fără să definească, în vreun fel, căsătoria care stă la baza întemeierii unei familii. Dar atinge temele mari. Şi speră ca, dacă spune „educaţia în familie mi se pare esenţială”, oamenii îl vor crede şi când va spune că „susţinătorii Referendumului au pierdut contactul cu realitatea”. Şi pot să speculez că dl Cioloş mai speră, în subsidiar, că o parte din susţinătorii Referendumului vor fi atraşi spre platforma cu puternice nuanţe progresiste, mascate într-o poziţionare la centru, a domniei sale.

  De ce nu atacă dl Cioloş şi de ce nu atacă opozanţii Referendumului ideea Referendumului aşa cum e ea? O reiau aici: „Întemeierea unei familii trebuie să se facă pe o fundaţie solidă; iar educarea celor imaturi trebuie protejată prin ceva îndelung răbdător şi de durată. Este concluzia comună la care a ajuns întreaga omenire, în toate timpurile; şi tot bunul simţ din lume se află de partea ei.” Motivul este simplu – nu ai cum să ataci frontal ceva de partea căruia se află tot bunul simţ din lume. Şi atunci faci altceva – despici bucăţi din această idee şi le deformezi, atacându-le apoi cu furie, aşa cum am văzut aici; vii cu diverse excepţii şi le expui drept „studii de caz” despre ororile aşa-zisie „familii tradiţionale”; şi tratezi fiecare ilustrare sau confirmare a regulii ca pe o excepţie de la regulă („iată, mai sunt şi familii normale, deşi majoritatea sunt disfuncţionale şi anormale”), fără să spui, vreodată, care este regula sau de ce există ea sau de ce majoritatea covârşitoare a omenirii crede şi a crezut de-a lungul întregii istorii că aceasta trebuie să fie, şi nu alta.

  Închei cu un citat din G.K. Chesterton: „Tradiţiile omenirii sunt cele care ţin laolaltă omenirea; şi cea mai importantă este această tradiţie a Căsătoriei. Iar esenţa ei este că un bărbat liber şi o femeie liberă alerg să fondeze pe pământ singurul stat voluntar; singurul stat care creează cetăţeni şi care îşi iubeşte cetăţenii. Atâta timp cât aceste fiinţe cu adevărat responsabile rămân împreună, ele pot supravieţui tuturor schimbărilor majore, impasurilor şi dezamăgirilor care alcătuiesc istoria la nivelul ei pur politic. Dar dacă îşi înşală reciproc încrederea, e sigur precum moartea că şi Statul îi va înşela pe ei.”

  PRELUAT DIN   Adevărul

  The post Cătălin Sturza: Despre căsătorie şi gândirea dlui Cioloş appeared first on ILD.  vezi sursa: http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/catalin-sturza-despre-casatorie-si-gandirea-dlui-ciolos/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Adio, dar rămân cu tine. Contractul de concesiune de la Plaja Dunărea rămâne în vigoare • FOLLOW TWITTER


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  USR Suceava sesizează Inspecția Muncii în cazul a 40 de primării care nu au făcut publice salariile funcționarilor • FOLLOW TWITTER


 • Deputatul USR, Iulian Bulai, împreună cu echipa USR Suceava au demarat în luna ianuarie 2018, o campanie de trimitere de solicitări către primăriile din județul Suceava, în vederea furnizării sau publicării datelor privind veniturile salariale ale funcțiilor din cadrul acestor instituții, conform Legii 153/2017, art.33, și Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

  Legea 153/2017, art. 33, privind transparența veniturilor salariale, obligă primăriile să publice aceste date în locurile prevăzute de lege, atât la sediul propriu, cât și pe pagina proprie de internet.

  Prin acest demers, USR Suceava dorește atât să contribuie la transparentizarea datelor privind veniturile din administrațiile locale din județ, cât și să ofere posibilitatea oricărui cetățean de a compara cu ușurință diferențele salariale înregistrate în cadrul administrațiilor locale, ca rezultat al Legii 153/2017, lege care oferă exclusiv consiliilor locale libertatea de a stabili salariile pentru toți funcționarii din cadrul aparatului propriu de specialitate, cât și al serviciilor publice.

  Înainte de a trimite solicitări către primării, am verificat toate paginile web ale acestora. Doar 36 de primării din judeţ (din cele 114!) aveau publicată lista cu salariile funcţionarilor. Sunt și primării care, deși nu ne-au răspuns în mod direct solicitării primite prin e-mail, în urma luării la cunoștință a acesteia, au publicat totuși informațiile pe paginile web oficiale, respectând astfel cel puțin articolul 33 al Legii 153/2017”, transmite un comunicat al USR Suceava.

  Salariul demnitarilor din funcții publice este calculat folosind un coeficient bazat pe numărul de locuitori din acea unitate administrativ teritorială. De exemplu, coeficientul unei comune cu 3001 – 5000 locuitori este stabilit la 4.5. În anul 2017, salariile primarului și viceprimarului erau calculate ca fiind 4.5 x 1450 (salariul minim), dar de la 1 ianuarie 2018, salariul minim a crescut la 1900, prin urmare și salariul demnitarilor din funcții publice, pentru că este noul etalon de raportare.

  Trebuie menționat că ne aflăm în momentul în care primăriile ar fi trebuit deja să publice pentru a doua oară lista cu salariile, cele de la nivelul lunii martie din 2018, dar numai 38 dintre primării s-au conformat. În acest moment, 74 de primării au publicat pe site-ul propriu lista sau au răspuns solicitării noastre. Restul de 40 de primării nu ne-au oferit un răspuns.

  Din păcate există un număr destul de mare de primării care nu au deloc pagină web sau se află în imposibilitatea de a publica on-line o listă cu salariile din primărie.

  În perioada următoare vom înainta o adresă către Inspecția Muncii pentru a efectua verificări la primăriile care nu au publicat deloc lista și la cele care nu au respectat termenul de 31 martie pentru actualizarea listei. Le reamintim, pe această cale, primarilor, spusele alineatului (2) al articolului 33 din Legea 153/2017: «Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage răspunderea contravențională a conducătorului autorității sau instituției publice în cauză și se sancționează cu amendă între 5.000 și 10.000 lei»”, mai transmite comunicatul USR Suceava.

  Verificând aceste informații pe internet, cei de la USR Suceava au remarcat faptul că multe primării nu au publicat un set minim de informaţii, deşi legea îi obligă să publice lista consilierilor locali, declaraţiile de avere şi de interese ale aleşilor locali, bugetul local, hotărârile de Consiliu Local și multe alte date de interes public.

  În perioada următoare, USR Suceava va publica și un raport privind lipsa de transparență online a primăriilor din judeţul Suceava.

  Harta cu salariile din primării poate fi accesata la adresa: http://suceava.usr.ro/primarii/main.html

  The post USR Suceava sesizează Inspecția Muncii în cazul a 40 de primării care nu au făcut publice salariile funcționarilor appeared first on SuceavaLIVE.  vezi sursa: https://suceavalive.ro/usr-suceava-sesizeaza-inspectia-muncii-in-cazul-a-40-de-primarii-care-nu-au-facut-publice-salariile-functionarilor/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Cătălin Nechifor o interpelează pe Viorica Dăncilă în Parlament în legătură cu Raportul de ţară al Comisiei Europene • FOLLOW TWITTER


 • > El cere rapoartele de ţară elaborate din 1999 şi până în prezent şi un punct de vedere referitor la modul în care Comisia Europeană a tratat România prin acest instrument în comparaţie cu celelalte state membre Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor, vicepreşedinte al Comisiei de Administraţie Publică dinCiteşte

  vezi sursa: https://www.crainou.ro/2018/04/18/catalin-nechifor-o-interpeleaza-pe-viorica-dancila-in-parlament-in-legatura-cu-raportul-de-tara-al-comisiei-europene/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Verzii suceveni susțin că există o discrepanță creată cu noua salarizare care este enormă • FOLLOW TWITTER


 • S-au dat salariile în sănătate. Medicii, cu actualele lefuri, care pleacă de la 3.000 de euro și ajungând chiar la 10.000 de euro pe lună, inclusiv cu gărzi, nu au de ce să se mai plângă. Nu mai au dreptul să mai stea cu mâna întinsă. Din punctul nostru de vedere, al verzilor suceveni, doctorii,

  vezi sursa: https://www.stiridinbucovina.ro/2018/04/16/verzii-suceveni-sustin-ca-exista-o-discrepanta-creata-cu-noua-salarizare-care-este-enorma/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Gafă uriașă la Ministerul Cercetării. Comunicatul care a sfidat legile fizicii • FOLLOW TWITTER


  1. Gafă uriașă la Ministerul Cercetării. Comunicatul care a sfidat legile fizicii  stirileprotv.ro
  2. Gafă de proporții la Ministerul Cercetării. Specialiști: Acestea sunt imposibilități fizice. Nici în glumă nu este permisă ...  B1
  3. Ministerul Cercetării, după gafa cu perpetuum mobile: A fost o interpretare personală a celui care a redactat comunicatul  Ziarul de Iaşi
  4. Ministerul Cercetării a explicat gafa cu perpetuum mobile: “O interpretare personală a celui care a redactat comunicatul”  LibertateaFull coverage


  vezi sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/gafa-uriasa-la-ministerul-cercetarii-comunicatul-care-a-sfidat-legile-fizicii.html


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  ANTA verifică mașinile de mare tonaj care vor să traverseze ... - PUBLIKA TV • FOLLOW TWITTER • PUBLIKA TV

  ANTA verifică mașinile de mare tonaj care vor să traverseze ...
  PUBLIKA TV
  La indicația de ieri a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) verifică greutatea pe axă a mașinilor de mare tonaj, care vor să circule prin satul Bulboaca, raionul Anenii Noi. La intrarea în loca.

  and more »


  vezi sursa: http://news.google.com/news/url?sa=t&fd=R&ct2=us&usg=AFQjCNHRXm8YfxVA3HXNHhRFqriBWDXNvw&clid=c3a7d30bb8a4878e06b80cf16b898331&cid=52780985806079&ei=f-HaWvi3Cs_fpweylqOwAw&url=https://www.publika.md/anta-verifica-masinile-de-mare-tonaj-care-vor-sa-traverseze-localitatea-bulboaca-la-intrarea-in-localitate-instalat-un-cantar_3003117.html


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Ovidiu Raeţchi (PNL): PSD îşi face stat paralel în diplomaţie • FOLLOW TWITTER


 • Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi acuză PSD că îşi face "stat paralel în diplomaţie", susţinând că specialiştii şi diplomaţii din Ministerul Afacerilor Externe sunt excluşi din procesul decizional pe marile dosare de politică externă. "Politica externă a României nu este taraba de tocmeli a lui Liviu Dragnea. Aşa cum a procedat cu Guvernul, unde avem un prim-ministru care de facto nu ia decizii şi nu iese din direcţiile trasate de Liviu Dragnea, mai nou şeful PSD se erijează în principal factor de decizie pe plan extern. După ce a împărţit atribuţiile pe politică externă în trei ministere, PSD îşi face acum propriul stat paralel în diplomaţie: specialiştii şi diplomaţii din MAE sunt excluşi din procesul decizional pe marile dosare de politică externă. Iar asta creează nu doar o vulnerabilitate strategică majoră, dar poate duce şi la conflicte diplomatice. De pildă, decizii luate fără respectarea principiilor şi normelor de drept internaţional, a deciziilor luate în cadrul Consiliului de Securitate sau al Adunării Generale a ONU ne plasează într-o zonă de provincialism şi amatorism pe plan extern - lucru complet dăunător pentru parteneriatele strategice ale României", afirmă Raeţchi, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES. El spune că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, "confundă Constituţia cu statutul intern al PSD şi MAE cu garda pretoriană din partid". "Atribuţiile lui Liviu Dragnea cu privire la politica externă nu sunt stipulate nicăieri în Constituţia României, care nu poate fi în niciun caz interpretată după toane, cum se întâmplă cu Statutul PSD sau cu programul de guvernare, aplicat pe dos. Mai mult decât atât, corpul diplomatic al României nu poate fi tratat ca gaşca de loiali ai lui Dragnea din partid. Întâlnirile de restaurant din SUA, discuţiile bizare cu ministrul de Externe ungar sau valul de restructurări de la MAE, în urma căruia am pierdut diplomaţi valoroşi în favoarea unor sinecurişti - toate acestea arată că Dragnea nu are respect nici pentru Constituţie, nici pentru diplomaţii români şi cu atât mai puţin pentru parcursul nostru euroatlantic, care iată riscă să fie teleormanizat de un fost baron cu tendinţe autocratice", conchide deputatul PNL. AGERPRES/(AS - autor: Florentina Peia, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)

  vezi sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2018/04/20/ovidiu-raetchi-pnl-psd-isi-face-stat-paralel-in-diplomatie--94848


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Other News

  Subdomain: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z ...

  Aleator