TRANSLATE | RSS - FEED

[NOTA IMPORTANTA]

FeedListing the reference feed listing

Sunday, April 29, 2018

Mutarea ambasadei. Tăcerea suspectă a lui Meleşcanu şi Ciamba - Digi24 • FOLLOW TWITTER • Digi24

  Mutarea ambasadei. Tăcerea suspectă a lui Meleşcanu şi Ciamba
  Digi24
  "Ministerul Afacerilor Externe precizează că a fost lansat un proces de analiză și evaluare privind relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Reiterăm că prin acest demers se are în vedere un proces cuprinzător de analiză ...  vezi sursa: http://news.google.com/news/url?sa=t&fd=R&ct2=us&usg=AFQjCNHOvv2mWJqrq6FBLs6-3ZqJrGSViw&clid=c3a7d30bb8a4878e06b80cf16b898331&ei=0W3lWqjRJpfG3wHngpKoBQ&url=https://www.digi24.ro/opinii/mutarea-ambasadei-tacerea-suspecta-a-lui-melescanu-si-ciamba-920109


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Meci Liviu Dragnea – Klaus Iohannis, faza pe Ierusalim • FOLLOW TWITTER


 • Obiectivul principal al lui Liviu Dragnea fost acela de intra în conflict explicit pe această temă cu președintele, ca parte a unei agende politice interne, nu acela de a propune o nouă poziționare strategică a țării pe o temă de mare impact. De aceea, preocuparea pentru respectarea procedurilor constituționale sau față de daunele potențiale de imagine în exterior nu au contat în nici un fel

  Declarația lui Liviu Dragnea de la Antena 3 privind demararea demersurilor de mutare a ambasadei României din Israel la Ierusalim a părut să ia aproape toată lumea pe nepregătite. În realitate supriza nu ar fi trebuit să fie atît de mare. Liviu Dragnea avansa această posibilitate încă de la sfîrșitul anului 2017 cînd opina că “ar trebui să luăm exemplul Statelor Unite”, mai ales că, adăuga el, astfel se evită deplasarea permanentă a personalului de la Tel Aviv la Ierusalim unde se află practic toate instituțiile centrale ale statului Israel. Declarația de atunci venea la puțină vreme după ce România votase, alături de alte 34 de țări, să se abțină la votul din Adunarea Generală ONU care condamna decizia administrației Trump de a muta ambasada americană la Ierusalim, spre deosebire de marea majoritate a celorlalte state din UE, inclusiv Marea Britanie, Germania și Franța, care sprijiniseră demersul. La vremea respectivă, după vot, premierul Netanyahu i-a telefonat președintelui Klaus Iohannis pentru a-i mulțumi.

  Iată însă că acum s-a trecut de la o simplă opinie la ceva mult mai concret, din moment ce guvernul pare să fi adoptat “un memorandum pentru declanșarea procedurilor în vederea transferului ambasadei la Ierusalim” după cum relatează AFP, citată de Le Figaro, deși purtătorul de cuvînt de la Palatul Victoria a refuzat să comenteze informația. Acum devine mai limpede și motivul vizitei la București a ministrului de externe adjunct al Israelului, Tzipi Hotovely. Care a plecat ulterior spre Praga, pntru că și guvernul ceh pare să aibă în vedere un demers similar. De altfel, imediat după anunțul făcut de Liviu Dragnea ea a transmis pe Twitter că decizia luată este “în spiritul întîlnirii de la București” și că “speră să vadă cît mai repede ambasada României la Ierusalim”.

  Dacă ne uităm la maniera în care a reacționat Klaus Iohannis după anunțul televizat el nu pare să fi fost la curent nici cu scopul principal al venirii la București a dnei Tzipi Hotovely și nici cu rezultatul discuțiilor purtate cu acest prilej cu premierul Viorica Dăncilă care urmează să facă și ea o vizită peste cîteva zile în Israel. Ceea ce înseamnă în mod clar că președintele s-a aflat în afara buclei de comunicare pe acestă temă pe care Dragnea & co au abordat-o în discuții de mai multă vreme cu partea israeleană. Un lucru anormal, pentru că e vorba de o decizie cu implicații majore, dar care nu ar trebui să mire nimeni ținînd cont de amosfera politică generală din România. Multe din acuzele la adresa lui Liviu Dragnea pleacă de la reproșul că a luat o decizie majoră, chiar dacă nu neapărat greșită, “pe genunchi”, fără a respecta procedurile constituționale, deci fără a se consulta cu președintele, creînd astfel mari probleme de percepție a țării pe plan internațional. Numai că nu a fost deloc o decizie pe genunchi, a fost una atent calculată, după cum se vede și din detaliile expuse mai sus, partea finală a unui proces început cu cîteva luni în urmă. Iar obiectivul principal a fost exact acela de intra în conflict explicit pe această temă cu președintele, ca parte a unei agende politice interne, nu acela de a propune o nouă poziționare strategică a țării pe o temă de mare impact. De aceea, preocuparea pentru respectarea procedurilor sau față de daunele potențiale de imagine nu a contat în nici un fel, au fost trecute la capitolul “pierderi colaterale”.

  Enumerînd motivele care au dus la această decizie Liviu Dragnea a vorbit despre “enorma sa valoare simbolică”, căci “Israelul are o influență importantă pe plan internațional”, și de “marea valoare a gestului pentru administrația americană”. Mai ales ultimul motiv devoalează destul de limpede rolul major pe care l-au jucat în luarea acestei decizii considerații care țin de agenda politică internă, miza principală fiind aceea de a îmbunătăți semnificativ imaginea PSD în relația cu America, care de multă vreme a avut reticențe majore față de acest partid și a criticat, de regulă dur, inițativele politice ale acestuia din zona justiției. Din acest punct de vedere, probabil un cuvînt important în elaborarea acestei strategi l-au avut consultanții politici ai liderului PSD, care provin din Israel.

  Declarația lui Liviu Dragnea a avut imediat ecou pe plan internațional fiind preluată de marile agenții de presă, de la Reuters și AFP la Bloomberg, de presa europeană și cea americană. A fost, de pildă, menționată de Breitbart, un canal media online entuziast pro-Trump, urmărit cu sfințenie la Casa Albă alături de Fox News. Și, previzibil, au fost reacții extrem de favorabile în Israel, și în zona politică și în mass media. Joia trecută premierul Netanyahu a anunțat, de altfel, că țara sa poartă “discuții serioase” cu cel puțin 6 țări care doresc să-și mute ambasadele la Ierusalim. Și e de presupus că România se află printre ele din moment ce dna Hotovely a ținut să vină la București. Pentru primele zece care o vor face Netanyahu anunțase deja anterior că vor exista facilități speciale de sprijin.

  Mutarea politică a lui Liviu Dragnea este una abilă care îl pune in reală dificultate pe Klaus Iohannis, obișnuit să navigheze în ape călduțe. El reușise pînă acum să întrețină simultan bune relații și cu Washington-ul și cu Bruxelles-ul, ceea ce nu e neapărat foarte simplu avînd în vedere falia transatlantică tot mai adîncă. Abținerea de la ONU a fost consemnată pozitiv la Washington și Ierusalim fără a deranja excesiv capitalele importante din Europa. Acum însă e vorba de cu totul altceva. România ar fi prima țară din UE care defectează de la poziția oficială a Bruxelles-ului, un gest care ar avea, așa cum spune și Liviu Dragnea, o reală relevanță simbolică. De unde și reacția promptă venită de la Bruxelles care reitera faptul că “toate ambasadele țărilor membre se află la Tel Aviv”. Pe Liviu Dragnea astfel de critici îl afectează destul de puțin. Oricum relațiile PSD și ale sale personal cu organismele europene sunt destul proaste. Este o direcție pe care nu poate puncta în nici un fel. Dragnea este desigur conștient că în implementarea demersului nu poate trece din punct de vedere constituțional peste președinte, care a și anunțat între timp că poziția României nu se va schimba în acestă privință, însă el îl pune astfel pe Klaus Iohannis într-o poziție ingrată care îi șubrezește în mod evident relația cu administrația Trump.

  Liviu Dragnea și colegii săi din PSD mizează pe trei beneficii importante ca urmare a acestei mutări politice. Primul este acela că speră că frontul extern Washington – Bruxelles de susținere a DNA și a Codruței Kovesi pînă acum unit, chiar și după schimbarea de administrație de la Casa Albă, se va șubrezi. Deși Donald Trump, care se plînge frecvent că e tratat incorect de structurile din justiție (vorbește despre o adevărată “vînătoare de vrăjitoare”) și către serviciile secrete, nu e probabil deloc preocupat de bătălia politică legată de lupta anticorupție din România, instituțional, prin ambasada de la București, America a continuat să susțină, și după schimbarea de administrație de la Washington, partenerii autohtoni tradiționali din trecut, din zona politică și din structurile de forță. De acum înainte va fi însă probabil mai complicat ca, în contextul demersului guvernului sub bagheta lui Liviu Dragena, Ambasada USA de la Bucuresti să rămînă fel de vocală în defavoarea actualei puteri în condițiile în care partidul lui Liviu Dragnea sprijină pe față poziția americană pe o temă sensibilă spre deosebire de Klaus Iohannis care merge pe varianta contrară. Ceea ce ar putea afecta și poziția președintelui român de interlocutor privilegiat în relația cu Statele Unite, un al doilea beneficiu potențial pentru Liviu Dragna. În fine, devine acum dificil să mai etichetezi PSD drept un partid anti-occidental, cu simpatii pro-rusești. În paranteză fie spus, în sine eticheta de “pro-occidental” este lipsită de substanță din cauza marilor diviziuni transatlantice. Sigur, rămîne de văzut dacă aceste așteptări ale PSD și ale lui Liviu Dragnea se vor împlini, însă ele vor avea totuși ecouri semnificative pe plan internațional. Și, evident, cacofonia politică de la București va afecta în chip negativ percepția externă a țării, mai ales în interiorul UE.

  Administrația Trump va privi însă cu siguranță cu satisfacție orice tensiuni în interiorul Uniunii Europene, o structură care nu este deloc privită cu simpatie la Washington. Nu e un secret că o serie de oameni cheie din anturajul lui Donald Trump, mai ales Steve Bannon, au sperat ca Brexitul să ducă la un proces de dezagregare a Uniunii Europene. Cît despre Israel, relațiile acestuia cu Bruxelles-ul, care a adoptat în repetate rînduri în trecut o linie explicit pro-palestiniană, sunt notoriu reci. De pildă, anul trecut, un fost ambasador al Israelului în America, Michael Oren, a criticat acid o decizie a UE de a cere să fie etichetate ca atare produsele din Israel fabricate în Iudeea, Samaria și Înălțimile Golan, observînd că “există peste 200 de dispute teritoriale în lume dar UE nu a luat decizia de a marca explicit și produsele originare din Tibetul ocupat de China sau pe cele din partea de Cipru ocupată de Turcia”. În 2015 s-a ajuns pînă acolo ca ministrului de externe suedez, Margot Wallstrom, să i se spună că nu este binevenită în Israel, unde avea programtă o vizită, după ce guvernul de la Stockholm luase decizia de a recunoaște unilateral statul palestinian. Ce să mai vorbim de declarațiile vădit ostile, chiar cu accente antisemite, la adresa Israelului făcute de Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, un posibil viitor prim ministru al Marii Britanii.

  Dar, dincolo de aceste considerații, cum ar trebui privită ideea în sine de mutare a ambasadei la Ierusalim? Majoritatea observatorilor avizați, inclusiv fostul președinte Traian Băsescu, o consideră o mare greșeală. Se dau diverse argumente în acest sens. Primul face trimitere la poziția Bruxelles-ului în această chestiune Însă în realitate nu există o politică externă comună europeană. Sunt desigur multe situații în care se ajunge la consens dar și altele în care țările acționează prin prisma interesului propriu, ca atunci cînd Grecia și Ungaria au blocat adoptarea unor declarații critice ale UE la adresa Chinei. Ce să mai vorbim de politica energetică care numai comună nu e.

  Se vorbește apoi de deteriorarea relațiilor cu lumea arabă. Însă, din nou, și aici lucrurile s-au schimbat semnificativ în ultimii ani. Cauza palestineană este departe de a mai fi una importantă, dincolo de declarațiile de circumstanță, atît pentru țările din Golf cît și pentru Egipt. Preocuparea majoră a momentului pentru țările arabe din regiune o reprezintă Iranul iar din acest punct de vedere se lucrează în culise mai degrabă la consolidarea unei axe comune de contracarare a acestuia împreună cu Israelul. Apoi, alături de Hezbollah, mișcarea palestiniană Hamas din Gaza, este considerată un pion al Teheranului, lucru care e departe de a fi privit cu simpatie în țările menționate. S-a văzut asta destul de limpede după anunțul privind mutarea ambasadei americane la Ierusalim. Chiar dacă de formă, din cauza opiniei publice interne, țările arabe au votat rezoluția de condamnare de la ONU, cam la asta s-a redus reacția lor. Realitatea e că, privită în sine, prin disociere față de agenda internă evidentă care stă la baza calcului politic făcut de Liviu Dragnea, decizia de a muta ambasada la Ierusalim nu e neapărat una catastrofală așa cum s-au grăbit mulți să o eticheteze. Poate crea probleme dar poate aduce și beneficii. Singura problemă e că aceste considerații nu au stat nici un moment la baza demersului inițiat de liderul PSD.

  Articolul este o variantă extinsă a unui text publicat în “Ziarul de Iași”

  Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro  vezi sursa: http://www.contributors.ro/editorial/meci-liviu-dragnea-klaus-iohannis-faza-pe-ierusalim/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Cine coreleaza educatia cu piata muncii? Statul sau piata libera? - Ziare.com • FOLLOW TWITTER • Ziare.com

  Cine coreleaza educatia cu piata muncii? Statul sau piata libera?
  Ziare.com
  Citeste si Disputa universitati - Ministerul Educatiei: Prostie sau decizie politica? Unde ar trebui sa mearga banul public? Universitatile au toate motivele sa fie suparate. Ce le oferim tinerlor nostri? Hilde Brandl este arhitect si conduce un birou ...  vezi sursa: http://news.google.com/news/url?sa=t&fd=R&ct2=us&usg=AFQjCNEpeVCBdgmeS-W5pShGeubXyx9pFg&clid=c3a7d30bb8a4878e06b80cf16b898331&ei=zG3lWuDTLZfY3gHFwJ7gBQ&url=http://www.ziare.com/scoala/educatie/cine-coreleaza-educatia-cu-piata-muncii-statul-sau-piata-libera-1511420


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Cumnata președintei r. Rezina și-a cumpărat vilă în Carpați pe bani de bugetară • FOLLOW TWITTER


 • Alexandra Graur, cumnata președintei raionului Rezina Eleonora Graur, și-a achiziționat în anul 2016 o pensiune în județul Suceava din România, destinație vestită în acea regiune montană. Femeia este funcționar public la Agenția de Servicii Publice din Republica Moldova. Astfel, cu salariul de bugetar a reușit să-și cumpere pensiunea din inima munților, dar și să doneze bani în campania electorală a Partidului Democrat din Moldova (PDM), formațiune a cărei vicepreședintă este Eleonora Graur. Chiar dacă în orașul Rezina se vehiculează că vila-pensiune ar aparține, de fapt, familiei președintei raionului, Eleonora Graur a negat că ar avea vreo legătură cu această afacere, scrie moldovacurata.md.

  vezi sursa: http://agora.md/stiri/44571/cumnata-presedintei-r--rezina-si-a-cumparat-vila-in-carpati-pe-bani-de-bugetara


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Ziua Bucovinei, 28 Noiembrie, va fi zi liberă în anul Centenarului Unirii • FOLLOW TWITTER


 • Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, iniţiatorul legii privind Ziua Bucovinei, a depus un proiect de lege pentru completarea acestei legi prin care se prevede că, în anul 2018, când se sărbătoreşte Centenarul Unirii, ziua de 28 Noiembrie va fi declarată zi liberă pentru sistemul bugetar. Potrivit proiectului depus deCiteşte

  vezi sursa: https://www.crainou.ro/2018/04/26/ziua-bucovinei-28-noiembrie-va-fi-zi-libera-in-anul-centenarului-unirii/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Разборки в одной из молдавских партий • FOLLOW TWITTER


 • После того, как председатель Партии прогрессивного общества  (ППО) оспорил выдвижение Андрея Мунтяну на выборы столичного примара, между политиками разразилась настоящая война.

  В ответ Андрей Мунтяну заявил, что Марин Ливэдару был отправлен членами партии в отставку за измену.

  «Наша партия была создана около 4 лет назад. Один из ее основателей Марин Ливэдару изначально говорил только об экономических проектах, что меня и привлекло. Потом он отклонился от этого курса. Дошло до того, что возник конфликт между ним и еще одним из членов постоянного бюро, но через некоторое время мы узнали, что он обманул человека вне партии, и тогда мы сразу же отправили господина Ливэдару в отставку», — заявил Андрей Мунтяну корреспонденту curentul.md.

  Более того, по словам Мунтяну, Ливэдару хотел продать партию. «Из достоверных источников нам стало известно, что он хотел продать партию, а это еще хуже, чем все остальное вместе взятое. Мы могли бы объявить об этом публично, но мы проявили понимание. Нас в Молдове и так мало. Он лжет, что узнал о своей отставке из прессы. Он присутствовал на заседании, когда состоялось голосование, и он был отправлен в отставку», — добавил Мунтяну.

  Корреспонденту curentul.md. Марин Ливэдару заявил, что Мунтяну лжет, потому что хочет захватить партию.

  «Г-н Мунтяну действует цинично. Мой мандат главы партии истекает 25 сентября. Господин Мунтяну с группой лиц хочет провести  рейдерский захват партии. Он ответит за это перед судом. Решение было принято тремя людьми, а это не вся партия. По данным Министерства юстиции, партия насчитывает 4500 членов.  Из них несколько сотен работают на местах. Три человека, среди которых и г-н Мунтяну, занимаются манипуляциями и подтасовкой документов, но я это обжалую в суде. Я был за границей, я вернулся только недавно, и теперь, прежде чем выступить с публичными заявлениями, я собираю информацию, и проверяю, на основании каких документов они взяли на себя ответственность за выдвижение кандидата. Он, к сожалению, распространяет сплетни о том, что существует протокол, якобы составленный бывшим прокурором, хотя он никогда не был членом партии, на основании которого меня отстранили из-за жалобы. Это приемы времен Сталина. Председатель партии, в соответствии с уставом, может быть отстранен от должности только съездом партии. Все очень просто. Я был избран в 2014 году, при создании партии, а мой мандат действителен четыре года», — сказал Ливадару.

  По словам председателя ППО, в ближайшее время состоится съезд партии, на котором «весь мир узнает, кто такой Марин Ливэдару».

  Дмитрий Гаркалюк  vezi sursa: http://tribuna.md/ru/2018/04/28/reglari-de-conturi-intr-un-partid-din-moldova/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Delegație a Comisiei pentru relații internaționale și emigranți a Parlamentului muntenegrean în vizită de lucru în România • FOLLOW TWITTER


 • Timp de două zile, (23-24 aprilie,) o delegație a Comisiei pentru relații internaționale și emigranți a Parlamentului muntenegrean are întrevederi cu membrii Comisiei pentru politică externă și a celei pentru afaceri europene pentru dezbateri privind aderarea din 2025 la Uniunea Europeană și etapele pe care trebuie să le parcurgă această țară în perioada pre-aderare. Din delegație fac parte: Andrija Nikolić, președintele comisiei, Nada Drobnjak, Miloš Nikolić, Vanja Čabarkapa, membri, respectiv consilier al comisiei. Deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților ne-a declarat că dialogul a fost bine structurat:

  “Cooperarea parlamentară contribuie în mod deosebit la susținerea și aprofundarea  relațiilor dintre țările noastre de aceea i-am asigurat pe oaspeții noștri că Parlamentul României va sprijini Muntenegru în parcursul european (îndeplinirea criteriilor de aderare) și poate acorda expertiză părții muntenegrene, la nivel de experți pentru diverse capitole  precum și pentru gestionarea eficientă a fondurilor de pre-aderare. Trebuie să subliniem faptul că Muntenegru este în prezent un pol de stabilitate în regiunea balcanică, statut ce trebuie păstrat în continuare, fiind statul cel mai avansat în parcursul european.

  Reamintesc faptul că ]n toamna anului trecut a avut loc vizita oficială  în Muntenegru a ministrului Afacerilor Externe, domnul Teodor Meleșcanu, în cadrul căreia au fost întâlniri cu omologul muntenegrean, Srdan Darmanovic, prim-ministrul  Dusko Markovic, președintele Filip Vujanovic, președintele Parlamentului din Muntenegru, Ivan Brajovic, precum și cu ministrul Apărării, Pedrag Boskovic. Cu acest prilej a fost semnat un Plan de Acţiune în vederea completării  MoU de cooperare între cele două ministere de externe privind susţinerea  acordată de România pentru aderarea  europeană a Muntenegru.

  Profitând de prezența doamnei președinte a Comisiei pentru egalitate de gen din Parlamentul muntenegrean, în alocuțiunea mea am abordat acest subiect și am subliniat faptul că România militează pentru egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi iar legea  pentru prevenirea și combaterea violentei în familie  a trecut de curând de Senat, cu un vot favorabil, urmând să ajungă în dezbaterea Camerei Deputaților. Le-am detaliat cutumele conform cărora violența domestică nu se mai reduce, potrivit noului proiect, la  violență fizică, se referă și la cea psihologică, economică sau socială și am întrebat cum au abordat ei această temă de interes general care preocupă în mod deosebit Uniunea Europeană.

  Oaspeții noștri ne-au spus că Muntenegru a ratificat Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, în fapt primul tratat internațional care conține o definiție a genului care conferă  femeilor și bărbaților  roluri si comportamente specifice. Oficialii muntenegreni ne – au spus că au adoptat o lege în acest sens. Referitor la relațiile economice bilaterale  membrii delegației au semnalat posibilitățile de dezvoltare a relațiilor în domeniul turismului ca urmare a unei dinamici pozitive privind numărul de turiști români care vizitează anual Muntenegru.

  Comisia Europeană a anunțat „șase inițiative emblematice“ („flagship initiatives“) reprezentând acțiunile specifice pe care UE le va adopta în următorii ani pentru a sprijini eforturile de transformare a Balcanilor de Vest în domenii de interes reciproc. Acestea vizează aspecte precum: consolidarea statului de drept; cooperarea în materie de securitate și migrație; extinderea uniunii energetice europene pentru a cuprinde și Balcanii de Vest; reducerea tarifelor de roaming și dezvoltarea rețelelor de comunicații în bandă largă în regiune; reconcilierea; relațiile de bună vecinătate” a precizat în final secretarul Comisiei pentru politică externă, deputatul Mirela Furtună.  vezi sursa: http://www.dobrogeanews.ro/?p=8509


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Proiect de lege pentru Uber și Taxify. Reguli mai stricte pentru șoferi - Digi24 • FOLLOW TWITTER • Digi24

  Proiect de lege pentru Uber și Taxify. Reguli mai stricte pentru șoferi
  Digi24
  ... că suntem proreglementare, credem că serviciile ca Uber, trebuie definite în lege pe modelul altor ţări şi asta pentru că sunt deja sute de mii de oameni care folosesc aceste servici”, afirmă Alexandra Corolea, purtător de cuvânt Uber. „Nu ştiu cum ...  vezi sursa: http://news.google.com/news/url?sa=t&fd=R&ct2=us&usg=AFQjCNETwt7_GJ4XsGRnF7geQv6SEmnJ1Q&clid=c3a7d30bb8a4878e06b80cf16b898331&ei=um3lWujFFZO63gGf-bOAAQ&url=https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/proiect-de-lege-pentru-uber-si-taxify-reguli-mai-stricte-pentru-soferi-920508


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Trump şi Macron vor să ”lucreze” la un nou acord în dosarul nuclear iranian,Teheranul şi Moscova resping orice nou ... - News.ro (Comunicat de Presă) • FOLLOW TWITTER • News.ro (Comunicat de Presă)

  Trump şi Macron vor să ”lucreze” la un nou acord în dosarul nuclear iranian,Teheranul şi Moscova resping orice nou ...
  News.ro (Comunicat de Presă)
  Emmanuel Macron ar putea să-şi exprime miercuri în Congres - fără Trump - propria viziune asupra lumii, în faţa celor 100 de senatori şi 435 de reprezentanţi ai Statelor Unite. Această onoarele-a fost acordată mai multor preşedinţi francezi - ultimul a ...

  and more »


  vezi sursa: http://news.google.com/news/url?sa=t&fd=R&ct2=us&usg=AFQjCNFw3alC3pP_NsV3wm-yux8Tgxd5-Q&clid=c3a7d30bb8a4878e06b80cf16b898331&cid=52780988166139&ei=um3lWujFFZO63gGf-bOAAQ&url=https://www.news.ro/externe/trump-si-macron-vor-sa-lucreze-la-un-nou-acord-in-dosarul-nuclear-iranian-teheranul-si-moscova-resping-orice-nou-acord-1922405325002018041518081901


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Ajutoare de urgenţă de la Guvern pentru judeţele Teleorman şi Vrancea - RomaniaTV.net • FOLLOW TWITTER • RomaniaTV.net

  Ajutoare de urgenţă de la Guvern pentru judeţele Teleorman şi Vrancea
  RomaniaTV.net
  "Este vorba despre scoaterea din rezerva de stat a unor produse în limita sumei de 638.200 de lei şi acordarea acestor ajutoare umanitare de urgenţă pentru populaţia afectată de fenomenele hidrometeorologice din Teleorman şi Vrancea. Concret, este ...

  and more »


  vezi sursa: http://news.google.com/news/url?sa=t&fd=R&ct2=us&usg=AFQjCNEmIrXohXmf2tb-tezsf7bYwaGb9g&clid=c3a7d30bb8a4878e06b80cf16b898331&cid=52780991819289&ei=t23lWpBOl9jeAcXAnuAF&url=https://www.romaniatv.net/ajutoare-de-urgenta-de-la-guvern-pentru-judetele-teleorman-si-vrancea_416357.html


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  «Хороший примар, который останется с вами». «Пить чай и не дергаться», пока будут править демократы • FOLLOW TWITTER


 • «Хороший примар, который останется с вами». В этом предвыборном слогане кандидата социалистов на местных выборах в Бельцах прекрасно всё, начиная от его вопиющего...

  Сообщение «Хороший примар, который останется с вами». «Пить чай и не дергаться», пока будут править демократы появились сначала на Бельцкое телевидение.  vezi sursa: https://btv.md/md/horoshij-primar-kotoryj-ostanetsya-s-vami-pit-chaj-i-ne-dergatsya-poka-budut-pravit-demokraty/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Iohannis: O sa incerc o mediere intre Guvern si BNR • FOLLOW TWITTER


 • Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, ca va incerca o mediere intre Guvern si Banca Nationala a Romaniei si ca ii va chema la Cotroceni “si pe unii, si pe altii” in zilele urmatoare, informeaza AGERPRES.

  “Am decis sa incerc o mediere intre Guvern si BNR. In zilele urmatoare ii voi invita si pe unii, si pe altii la Cotroceni ca sa vedem unde sunt de fapt problemele si de ce nu se intelege care masuri trebuie luate pentru a imbunatati situatia. (…) Sper sa reusim sa ajungem cumva la un numitor comun”, a spus seful statului, aratand ca ambele parti vor fi invitate concomitent la discutii.

  Iohannis a precizat, in context, ca “s-a mers cam departe cu unele afirmatii destul de contondente in ultima vreme”.

  “Este posibil ca anumite abordari ale Cotroceniului si ale BNR sa semene, asta dintr-un motiv simplu – suntem oameni care intelegem legile economiei si de-o parte si de alta si vedem ce se intampla in economia romaneasca. Acea abordare de a arunca in curtea BNR inflatia sau cresterea dobanzilor este una fundamental gresita si nu va rezolva absolut nimic. Nu, este fundamental gresit sa acuzi investitorii straini sau firmele straine de cresterea inflatiei, de cresterea dobanzilor.

  Nu. Politicile discutate ale guvernelor PSD si in domeniul salarizarii, domeniul economic si in domeniul fiscal au dus la aceste nelinisti in piata si au dus implicit la cresterea inflatiei si la cresterea dobanzilor. Problema poate fi rezolvata, dar poate fi rezolvata numai printr-o abordare responsabila, prin niste politici guvernamentale sustenabile”, a spus seful statului.

  El a amintit ca inca de la inceput a atras atentia ca aceste politici salariale si fiscale vor produce dezordine, deoarece nu au existat studii de fundamentare serioase, negocieri cu partenerii sociali, si au fost “trecute in forta prin Parlament”.

  “Dupa unele cresteri salariale la unele categorii, iata ca a aparut o inflatie care practic a si anulat acele cresteri salariale, dobanzile au crescut in continuare, romanii care au credite la banci se uita cu siguranta cu ingrijorare la aceasta evolutie. Ea inca poate fi corectata, dar nu de la BNR, nici de la investitori, nici de la firme ci de la Guvern. Guvernele PSD nu au inteles foarte bine urmarile politicilor pe care le-au pus in practica. Au trecut cu lejeritate peste argumentele opozitiei, peste argumentele mele si iata ca suntem intr-o situatie care, repet, poate fi corectata, dar daca mai stam mult ea va duce la dezechilibre care se vor perpetua in timp”, a adaugat Iohannis.

  The post Iohannis: O sa incerc o mediere intre Guvern si BNR appeared first on ZiarMM.  vezi sursa: https://ziarmm.ro/iohannis-o-sa-incerc-o-mediere-intre-guvern-si-bnr/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Iohannis a promulgat Legea care introduce săli de aşteptare separate pentru victimele infracţiunilor • FOLLOW TWITTER


 • Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, Legea privind unele măsuri de protecţie a victimelor infracţiunilor, ca...

  vezi sursa: http://www.tracknews.ro/iohannis-a-promulgat-legea-care-introduce-sali-de-asteptare-separate-pentru-victimele-infractiunilor-68334/


 • sheet music today
 • postari recente
 • postari aleatorii
 • [NOTA IMPORTANTA]
 • Link Ads Affiliate: Songs - Music


 • SHEET MUSIC SONGS: http://shetm.soup.io


 • Link afiliat: : parfumuri cosmetice si accesorii


 • Parteneri
 • Politicieni
 • Partide politice
 • Abonati-va intr-un cititor

 • Yahoo News - Latest News - Headlines - Politics

 • Political News from Arges

 • blog afiliat

 • I am P I F 1 0 Q 3 T

 • kiosk/iname21 sheet music

 • Subscribe in a reader

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner
  Other News

  Subdomain: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z ...

  Aleator